Beschamende nederlaag voor SDDL

15-4-2019

SDDL heeft de overwinning van afgelopen donderdag geen passend vervolg kunnen geven. Integendeel, men werd door Nulandia in met name de eerste 30 minuten totaal weggetikt. Ook in het restant van de wedstrijd had SDDL niet veel te melden. Gevolg was de grootste competitienederlaag van dit seizoen.

SDDL wist dat het aan Nulandia een pittige tegenstander zou krijgen. In de 3e periode was er 3x gewonnen en 1x gelijk gespeeld. Gezien de stand op de ranglijst zal de nacompetitie  uitsluitsel moeten geven of Nulandia al dan niet promoveert, tenzij er hele gekke dingen gebeuren. Nulandia liet er vanaf de 1e minuut geen (kunst)gras over groeien en ging furieus van start. Het leek wel of bij SDDL niemand wakker was, bij vlagen leek het wel een speeltuin voor de Nulandse ploeg. Ze kregen alle tijd en ruimte om te voetballen en elke bal die achter de verdediging viel leverde grote kansens op. Na 13 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en had de scheidsrechter van dienst al af mogen fluiten. Het stond toen al 3-0 door 2 doelpunten van Teun vd Donk en een goal van Joris Razenberger. Het volgende kwartier kwamen er weer 2 doelpunten bij door wederom Joris Razenberger en Luuk vd Doelen. Verder werd er voor de rust niet meer gescoord en daar mocht SDDL heel blij mee zijn.

Een 5-0 achterstand valt na de rust natuurlijk niet meer op te halen en ook na de rust dicteerde Nulandia de wedstrijd al was de echte scherpte er wel af logischerwijs bij Nulandia. Toch wist Nulandia halverwege de 2e helft weer 2x te scoren via Teun vd Donk en Luuk vd Doelen. Dat was al 7-0 met nog 20 minuten te spelen. Gelukkig voor SDDL werd er niet meer gescoord door Nulandia. Het was zelfs SDDL die een eretreffer liet aantekenen via Bjorn Rikken. Op het einde dus toch een ruime 7-1 nederlaag.

Dit was met afstand de slechtste wedstrijd van SDDL dit seizoen. Nulandia mocht zeker in het begin doen en laten wat het wou zonder dat SDDL ze ook maar een strobreed in de weg legde. Gevolg was een overvloed aan kansen en een overvloed aan tegengoals. Ondanks misschien een druk programma en het spelen op kunstgras is er geen enkel excuus om zo te worden weggespeeld. Enige positieve punt van de wedstrijd, behalve de eretreffer, was het debuut van de 2 jeugdspelers Jens Kuijpers en Job Swinkels. Voor de rest deze wedstrijd maar gauw vergeten en op naar paasmaandag. Dan mogen ze zich revancheren tegen Vorstenbosche Boys, waarmee ze ook nog een appeltje te schillen hebben gezien het onnodige verlies in de uitwedstrijd.

Nulandia-SDDL 7-1 (5-0): 9. Teun van de Donk (1-0), 10. Joris Razenberger (2-0), 13. Teun van de Donk (3-0), 19. Luuk van de Doelen (4-0), 29. Joris Razenberger (5-0), 65. Teun van de Donk (6-0), 70. Luuk van de Doelen (7-0), 82. Bjorn Rikken (7-1).