Competitieschema SDDL 1 2015/2016

Competitieschema SDDL 1 2015/2016

10-7-2015

De KNVB heeft voor de standaardelftallen het competitieschema bekend gemaakt. SDDL start de competitie op 6 september met een uitwedstrijd tegen NLC ’03. De eerste thuiswedstrijd zal zijn tegen CITO op 13 september. Hieronder het volledige competitieschema zoals nu bekend is. Door te klikken op de link komt het schema tevoorschijn    sddl 1 indeling 2015-2016

Wat kan SDDL dit seizoen verwachten. In deze competitie treft SDDL 6 clubs die ook vorig seizoen in dezelfde klasse zaten. Dit zijn CITO, Fc Schadewijk, Ollandia, NLC ’03, SES en Boskant. Vooral bij Fc Schadewijk en in mindere mate CITO zijn er nogal wat mutaties geweest in de selectie, terwijl de andere verenigingen grotendeels dezelfde selectie hebben met vooral aanvullingen vanuit de eigen jeugd. Verder treft SDDL 5 gepromoveerde clubs. Doordat de 6e klasse is weggevallen, zijn er vanuit de 5e klasse meer clubs gepromoveerd naar de 4e klasse. Deze clubs (Estria, Fc De Rakt, WHV, WEC en SCMH) zijn allemaal oude bekenden van SDDL. In het jaar van de promotie naar de 4e klasse speelde SDDL namelijk nog tegen SCMH, WHV en WEC. Ook tegen Estria en Fc De Rakt heeft SDDL verschillende keren in de competitie gespeeld, maar dan moet je toch al gauw weer 8 of 9 jaar terug in de tijd. Berghem Sport en Festilent zijn 2 degradanten uit de 3e klasse. SDDL speelde in de tijd dat Mies van Erp trainer was, toen SDDL ook 4e klasser was, voor het laatst tegen Berghem Sport. Dus dat is in de periode 1976-1982 zo ongeveer. Vanaf die tijd is Berghem Sport omhoog gegaan, terwijl SDDL degradeerde. Dus dit is alweer zo’n 35 jaar geleden. Festilent tenslotte heeft eigenlijk nooit bij SDDL in de competitie gespeeld omdat zij altijd op een hoger niveau acteerden.

Dit jaar bestaat SDDL 70 jaar en daar hoort natuurlijk geen degradatie bij. Voor SDDL is handhaving weer de belangrijkste doelstelling en dat moet te doen zijn zo op het eerste oog. Of er nog meer mogelijk is, is moeilijk te zeggen. Door de nieuwe competitie opzet is de winterstop kort dit seizoen voor SDDL 1 en er zullen een paar wedstrijden meer worden gespeeld in competitieverband.

De bekerwedstrijden en het oefenprogramma voor SDDL 1 en alle overige elftallen komen binnenkort op de site te staan dus hou dit goed in de gaten.