Derby tegen Ravenstein eindigt onbeslist

De eerste derby van SDDL tegen Ravenstein is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Gezien het wedstrijdbeeld was dit een terechte uitslag waar ook beide trainers zich in konden vinden. Ravenstein was voor de rust de beter voetballende ploeg, terwijl na de rust SDDL de ploeg was met de meeste dreiging.

Voor het eerst in 7 seizoenen stond deze derby weer op het programma in competitieverband namelijk SDDL 1 – Ravenstein 1. Een wedstrijd die beide teams niet wilden verliezen en in de bespiegelingen vooraf was er geen favoriet aan te wijzen. Bij opkomst van beide teams was er veel vuurwerk en dat zorgde meteen voor een leuk sfeertje. Maar voordat er werd afgetrapt was er eerst nog een indrukwekkende minuut stilte voor Daan Schepens,het overleden erelid van SDDL.

Na de aftrap was het Ravenstein die het spel naar zich toe trok. SDDL liet de gasten komen en probeerde het speelveld niet te groot te laten worden. Ravenstein heeft een jonge, frisse ploeg met veel loopvermogen en snelheid en daar had SDDL in de beginfase het moeilijk mee. Met name aan de linkerkant van Ravenstein kwamen ze een paar keer goed door en dus was SDDL gewaarschuwd. Maar het was juist via een snelle combinatie aan de rechterkant waar na 10 minuten het eerste doelpunt viel. Thomas Verkuijlen kwam aan de bal in de punt van het 16-meter gebied en krulde de bal in de verre hoek. Ravenstein kwam op een 0-1 voorsprong en SDDL moest in de achtervolging. Toch bleef Ravenstein ook na het doelpunt de betere ploeg en SDDL kon maar sporadisch iets van gevaar stichten. Ook Ravenstein kreeg nog wat kansen, maar doelman Tim vd Coolwijk hield zijn doel schoon voor de rust.

Na de rust kwam SDDL beter in de wedstrijd. SDDL speelde meer naar voren toe en vocht zich terug in de wedstrijd. Vooral uit standaardsituaties werd de Demense ploeg een paar keer gevaarlijk en het was dan ook geen toeval dat de gelijkmaker kwam uit zo’n situatie. Een goed gekomen corner kwam terecht op het hoofd van good old Ties Klievink die knap binnen kopte. Lang kon SDDL echter niet genieten van deze voorsprong want 3 minuten later stond de ploeg van Lars van Kan alweer op voorsprong. Een scherpe corner werd slecht verwerkt door de Demense verdediging en voordat iemand er erg in had, was het Bram Beerens die het beslissende zetje gaf. Ravenstein stond weer op voorsprong en SDDL kon weer in de achtervolging gaan. De spelhervattingen bleven gevaarlijk, maar vooralsnog had dit geen resultaat. In de 85e minuut kreeg SDDL een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Jordy de Loijer kreeg de bal op zijn hoofd en de bal verdween strak in de kruising. Dit was zonder twijfel de mooiste goal van de wedstrijd en betekende ook meteen de belangrijke gelijkmaker. In het restant van de wedstrijd werd er gekozen voor wat extra zekerheid en bleven de rijen gesloten bij beide clubs. Gevolg was een terechte 2-2 eindstand.

Een derby brengt vaak wat extra spanning mee en dat was vandaag ook duidelijk te zien. Het spel was misschien niet al te best, maar de spanning vergoedde veel. Het talrijk opgekomen publiek zag een beter voetballend Ravenstein in de 1e helft en een dreigender SDDL in de 2e helft. De puntendeling is dan ook terecht. Eens te meer werd duidelijk dat Ties Klievink een belangrijke schakel is in het geheel en dat mag ook wel eens vermeld worden. Er werd door beide ploegen veel strijd geleverd, maar de wedstrijd bleef sportief en dat is ook een compliment waard. Door deze uitslag blijft SDDL stevig staan in de middenmoot en klimt Ravenstein gestaag daar naar toe. Volgende week is SDDL 1 vrij en daarna wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen NLC ’03.

SDDL-Ravenstein 2-2 (0-1). 10. Thomas Verkuijlen (0-1), 58. Ties Klievink (1-1), 61. Bram Beerens (1-2), 85. Jordi de Looijer (2-2).