dvg

dvg

21-5-2019

De laatste thuiswedstrijd leverde helaas geen overwinning op voor SDDL. DVG was net iets sterker en vertrok met een 2-3 overwinning huiswaarts. Door deze overwinning is DVG verzekerd van de belangrijke 2e plaats, terwijl SDDL op de 6e plaats blijft staan.

Daar waar er voor SDDL niet veel meer op het spel stond, was dit voor DVG nog wel het geval. In theorie kon DVG nog kampioen worden als Nijnsel de laatste 2 wedstrijden zou verliezen en DVG ze beide zou winnen. Van dit scenario ging niemand uit omdat Nijnsel heeft laten zien dat ze terecht bovenaan staan. De 2e plaats is ook belangrijk omdat dit weer voordelen biedt voor de nacompetitie. De nummer 2 van de stand is de 1e ronde vrijgeloot en dus scheelt dat weer een wedstrijd. Omdat Avesteyn dichtbij stond op de ranglijst, telde alleen de overwinning. Na het welbekende aftasten ging de wedstrijd voor rust nog redelijk gelijk op. DVG was de ploeg die probeerde te voetballen en SDDL was de ploeg die meer de lange bal hanteerde. Het spel ging op en neer en na een kwartier wedstrijd viel de 1e goal. Na balverlies op het middenveld bij DVG werd Jordy de Loijer aan het werk gezet. Hij ging met de bal aan de voet richting de DVG goalie en aangezien er even geen steun was, besloot hij van zo’n 20 meter uit te halen. De bal ging onhoudbaar in de linkerhoek en dat betekende een voorsprong voor SDDL. DVG liet het hier niet bij zitten en kwam beter in de wedstrijd. Er waren wel wat kleine mogelijkheden, maar verder werd er tot aan de rust niet meer gescoord.

Na de rust, bleef DVG de betere ploeg en het was duidelijk dat ze gingen voor de overwinning. In de 5e minuut na rust kwam er een penalty voor DVG, Bij een diepe bal kwamen de spits en de Demense keeper in botsing en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Daan Voets benutte dit buitenkansje en dat betekende een 1-1 tussenstand. DVG ging door en kwam 10 minuten later op voorsprong toen Bas van Houtum de 1-2 binnen kopte uit een corner. Erg lang duurde de voorsprong niet. Een soepel lopende aanval kwam via Jeroen Zegers bij Jordy de Looijer die de 2-2 binnen schoot. Maar net als DVG kon ook SDDL niet lang genieten van dit doelpunt. Een paar minuten later scoorde Sander van de Ven namelijk via een mooi boogballetje en weer kwam DVG op voorsprong. Intussen ging het onweren en werd de wedstrijd even stilgelegd. Na de hervatting lukte het SDDL niet meer om de gelijkmaker te produceren en dus gingen de punten mee naar Liempde.

Helaas geen overwinning in de allerlaatste thuiswedstrijd. DVG was net iets beter en dan vooral voetballend gezien. Door het gelijke spel van Avesteyn is DVG verzekerd van de 2e plaats gezien het veel betere doelsaldo. Ook onderin is de 1e beslissing gevallen. VV Ravenstein kon het in hun 1e jaar niet bolwerken en zijn laatste geworden. Er zijn nog 3 ploegen die in aanmerking komen voor de nacompetitie voor degradatie richting 5e klasse. Dat zijn CITO en Vorstenbossche Boys, die elkaar treffen op de laatste speeldag, en Herpinia. En de laatste wedstrijd mag SDDL afreizen naar……. Herpen. Dus dat is nog een mooi affiche.

SDDL – DVG 2-3 (1-0). 15. 1-0 Jordy de Loijer,  50. Daan Voets 1-1 (pen), 60. Bas van Houtum 2-1, 65. Jordy de Loijer 2-2, 69. Sander van de Ven 2-3.