Eerste nederlaag SDDL 1

7-10-2018

SDDL is haar ongeslagen status kwijtgeraakt. In de 3e wedstrijd was DVG met 1-0 te sterk. Het enigste doelpunt van de wedstrijd viel een kwartier voor tijd en was van een ongekende schoonheid. SDDL was op alle fronten de minder en daarom ook een terechte nederlaag.

Vol goede moed vertrok SDDL naar Liempde voor de wedstrijd tegen DVG. DVG was voor SDDL een vrij onbekende tegenstander en dus was het afwachten hoe alles ging verlopen. SDDL had allebei de competitiewedstrijden gewonnen en had dus de maximale score. DVG had 1x gewonnen en 1x verloren en bij een overwinning kwamen zij op gelijke hoogte met SDDL. Vanaf het beginsignaal werd het duidelijk dat SDDL een zware middag kon verwachten. DVG leverde veel strijd en was feller als SDDL. De meeste persoonlijke duels werden gewonnen en ook de 2e bal was vaak voor DVG. Het gevolg was dat DVG het meeste balbezit had, de betere combinaties liet zien en eigenlijk voor de rust totaal niet in de problemen kwam. SDDL was nauwelijks op een goede aanval te betrappen en moest zich veelal beperken tot verdedigen. Een gelukje was wel dat de verdediging ook maar weinig weggaf waardoor er voor het Demense doel ook nauwelijks gevaar ontstond. SDDL zat duidelijk niet in de wedstrijd en in de praktijk is het dan moeilijk om dit om te draaien. De ruststand was 0-0 en alhoewel DVG het meeste spelaandeel had, was dit toch een logische ruststand.

Na de rust veranderde er weinig. DVG was de betere ploeg en met SDDL wou het maar niet lukken. De spelers konden elkaar moeilijk vinden, weinig geslaagde acties, om over kansen maar niet te spreken want zelfs de keeper van DVG 7 had vandaag in de eerste 75 minuten geen doelpunt hoeven te incasseren. Gelukkig stond het verdedigend goed en ondanks de druk van DVG hield SDDL toch goed stand al kreeg DVG toch wel wat kansen. Een vrije trap kwam tegen de lat en Guido de Vocht kon ternauwernood nog een bal van de doellijn afhalen. De klok tikte in het voordeel van SDDL, maar een kwartier voor tijd sloeg het noodlot dan toch nog toe voor SDDL. DVG mocht een vrije trap nemen op zo’n 30 meter van het doel en daar waar een voorzet het meest logische zou zijn geweest dacht Bas Smulders daar toch iets anders over. Met een geweldige trap vloog de bal snoeihard in de kruising en kwam DVG geheel terecht op voorsprong. DVG zakte iets terug en SDDL kreeg nog wat kleine kansjes, maar daar bleef het ook wel bij.  Zo bleef de stand 1-0 en weet SDDL ook weer wat verliezen is na de succesvolle bekerwedstrijden en competitiestart.

In een weinig opwindende wedstrijd was het DVG die verdiend met de 3 punten aan de haal ging. SDDL zat vanaf het begin niet in de wedstrijd en werd op bijna alle fronten afgetroefd door een fel spelend DVG. Na de rust werd DVG steeds dreigender en het was uiteindelijk een geweldige vrije trap die roet in het eten gooide. SDDL was niet meer bij machte om nog iets te forceren en dus was de eerste nederlaag een feit. Elk seizoen zijn er wel wedstrijden waarin het totaal niet wil lukken en dit was er één van. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Dan is er de derby in Demen tegen Herpinia en dat beloofd weer een mooi affiche te worden.