Eindelijk weer een overwinning voor SDDL

30-4-2018

SDDL heeft in een leuke wedstrijd eindelijk weer eens gewonnen. In de derby tegen OKSV werd het 3-1. Door de nederlaag van OKSV en winst van Heijen komt degradatie voor OKSV nu wel heel erg dichtbij. SDDL stijgt weer een paar plekken op de ranglijst.

Daar waar de absolute topper tussen Ulysses en Constantia eindigde in 2-2 werd er ook in Demen gevoetbald. SDDL trad aan tegen OKSV en SDDL was er op gebrand om weer eens een keer een overwinning te behalen. OKSV stond in zwaar weer gezien de ranglijst en kon elk punt goed gebruiken. De laatste wedstrijd tegen SES was er bij SDDL en stijgende lijn te zien en het was van groot belang om die lijn ook door te trekken. OKSV zag het degradatiespook steeds dichterbij komen en begon daarom fel aan de wedstrijd. Ook SDDL had er zin in en was eigenlijk vanaf het begin de iets betere ploeg. Het eerste half uur golfde het spel een beetje op en neer, maar doelpunten bleven uit. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam daar verandering in. Eerst was het Ronald Reijs die OKSV verrassend op voorsprong zette. Niet veel later was het echter alweer gelijk door een bekeken doelpunt van Jeroen Zegers. Dit was ook tevens de ruststand.

Na de rust werd het al snel duidelijk dat SDDL vol voor de overwinning ging. SDDL werd steeds sterker en OKSV kreeg het steeds moeilijker om overeind te blijven. Een kwartier na rust kwam SDDL voor het eerst op voorsprong door een mooi doelpunt van goaltjesdief Daan Klievink. SDDL bleef aandringen en het was wachten op de bevrijdende treffer. Die kwam 10 minuten voor tijd toen een doelpunt van Bjorn Rikken de stand naar 3-1 tilde.

Door dit resultaat klimt SDDL weer naar de 7e plek en gaat het met een goed gevoel toe naar de komende wedstrijden. Dan mag men aantreden tegen koploper Constantia, de ploeg in vorm DSV en daarna de derby tegen Ulysses. OKSV daarentegen moet voor het ergste vrezen want door de overwinning van Heijen is het verschil nu 7 punten en dit lijkt voor de Langelse ploeg een niet te overbruggen achterstand.

SDDL – OKSV 3-1 (1-1). 35. Ronald Reijs 0-1, 44. Jeroen Zegers 1-1, 60. Daan Klievink  2-1, 80. Bjorn Rikken 3-2.