Festillent verslaat SDDL

9-11-2015

Het is SDDL niet gelukt om de punten in Demen te houden. Het gehavende SDDL verloor met 0-2 van Festillent. Door deze nederlaag is de achterstand op de veilige middenmoot weer iets groter geworden.

Op 8 november stond voor SDDL een thuiswedstrijd tegen Festillent op het programma. Vooraf was het verschil tussen beide ploegen maar 4 punten en dus kon SDDL bij een overwinning aansluiting gaan vinden bij de veilige middenmoot. Dat het een lastige middag zou worden stond bij voorbaat al vast. Er werden 4 basiskrachten gemist door uiteenlopende redenen, dus dat was al een kleine tegenvaller. Festillent was er op gebrand om te winnen, want na een goede seizoensstart hadden ze de laatste wedstrijden te veel punten laten liggen. Om nog enigszins in het spoor van de topploegen te blijven was winst noodzakelijk. In de beginfase was Festillent de betere ploeg, vooral aanvallend was SDDL onmachtig. Dat werd in de 21 e minuut beloond door een doelpunt.  Een diepe bal aan de zijkant bereikte de volledig vrijstaande T. Bongers die de bal beheerst langs de Demense doelman schoof. In het vervolg van de eerste helft wordt SDDL wel sterker en krijgt het ook een paar kansjes, maar het scoren wil nog niet lukken. Aangezien ook Festillent niet meer scoort wordt de rust bereikt met een 0-1 tussenstand.

Na de rust een zelfde spelbeeld. SDDL is niet de mindere van Festillent, maar de echt gevaarlijke momenten blijven uit voor het Zeelandse doel. Als Festillent een kwartier na de rust uit een scherpe uitgevoerde counter op 0-2 komt via Korbmacher, is de wedstrijd feitelijk al beslist. SDDL blijft het wel proberen, maar is aanvallend niet goed genoeg vandaag om het de Zeelandse achterhoede moeilijk te maken.

Het blijft uiteindelijk bij een stand van 0-2. Coach Antwan van Rijn reageerde nuchter op de nederlaag: “Festilent heeft verdiend gewonnen. We waren vandaag, mede door personele problemen, gewoon niet goed genoeg.”  Zijn collega Maikel van Orsouw was blij met de overwinning van zijn ploeg. “Na de 0-2 hadden er misschien nog meer ingezeten. Maar ik ben uiteindelijk dik tevreden met de overwinning en met de 3 punten die mee naar Zeeland gaan.”   Zondag reist SDDL af naar Boskant en gezien de huidige vorm van deze ploeg gaat dit een zware dobber worden.

SDDL – Festilent 0-2 (0-1). 21. T. Bongers 0-1, 60. Korbmacher 0-2