Frenkie de Jong: doorbraak op SDDL 5 tegen 5 toernooi

Frenkie de Jong: doorbraak op SDDL 5 tegen 5 toernooi

Trots met terugwerkende kracht. Dat voelt SDDL-voorzitter (‘en Ajax-fan’) Lambert Vervoort dezer dagen als-ie terugdenkt aan die gedenkwaardige eerste junizondag van 2017. ,,Wie had op ons Feestweekend kunnen denken dat Frenkie de Jong – gastspeler in het team van aannemer Jan van Zandvoort – nu voor zoveel geld naar Barcelona verkast.”

Lambert dacht aanvankelijk aan een gebbetje van clublid Robert Megens toen die de preses én toernooiplanner benaderde met de vraag of er nog een team in het vijf-tegen-vijf-toernooi kon worden ingepland.  ,,Omdat Frenkie die Jong wilde meevoetballen, zei-ie. Jaja, Frenkie de Jong: de speler die op het punt stond om door te breken bij Ajax. Of ik toch dat bomvolle schema ging aanpassen? Uiteindelijk was ik dolblij dat ik dát toch heb geregeld, want de zondag erop stond Frenkie er. Flabbergasted was ik. Nee, betaald is er niet. De jongens wilden alleen maar dat er genoeg drank was”, blikt de SDDL-voorzitter terug en verklapt dat hij van plan is om een Hall of Fame te creëren. ,,Ook voor jongens als Vincent Janssen en Sam Kersten die hier meededen.”

Het was dus Robert Megens die de Ajax-ster-in-wording strikte. ,,Op een barbecue bij mijn buurman Joep van de Rande. De jongens zijn vrienden sinds ze samen in de jeugd bij Willem II voetbalden. Frenkie reageerde meteen positief, maar ik zat daarna wel in spanning of-ie ook echt zou komen. Natuurlijk kneep ik ‘m op de dag zelf ook nog: dat er toch alstublieft niet één van die tweehonderd houthakkers hem zou neermaaien.”

Fluitist bij het Feestweekend en diehard-Feyenoord-fan Marco Kuijpers zag ook dat Frenkies team als eerste eindigde. Hij sneert met vette knipoog: ,,De enige grote prijs die hij tot nog toe binnenhaalde.” Benieuwd of dat dit seizoen nog gaat veranderen!!!!!