Gebroeders Zegers goud waard voor SDDL

16-10-2017

De eerste thuisoverwinning is een feit. Na dit seizoen al beide uitwedstrijden te hebben gewonnen, werd nu Heijen aan de zegekar gebonden. SDDL was een maatje te groot voor de Heijense ploeg en won verdiend met 4-2. Frenk Zegers en Ties Klievink waren ieder 2x trefzeker voor SDDL.

Met zomerse temperaturen werd er in Demen afgetrapt. SDDL ontving het laag geklasseerde Heijen en wou de punten in eigen huis houden. Door wat blessures startte SDDL met 2 jeugdspelers in de basis en allebei speelden zij een goede degelijke wedstrijd. Vanaf de aftrap liet SDDL duidelijk zien wat hun intenties waren en dat was winnen. Al na 3 minuten viel er een bal op de lat bij Heijen en ook in het verdere verloop bleef SDDL de bovenliggende partij. Toch was het niet SDDL die de score opende. Uit een half weggewerkte corner kwam de bal terecht bij Rene Reijnen die vanaf 16 meter de bal in het doel schoot. SDDL liet zich niet uit het veld slaan en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. De eerste mogelijkheden waren aan SDDL niet besteed, maar even later kwam deze toch op het scorebord door een prachtige goal van Ties Klievink. Net over de middenlijn kwam hij aan de bal en zag vanuit zijn ooghoek dat de keeper iets te ver uit zijn doel stond. Met een prachtige boogbal zorgde hij na een half uur spelen voor de gelijkmaker. SDDL rook bloed en het onmachtige Heijen moest alle zeilen bijzetten om de rijen gesloten te houden. Dit ging goed tot de 40e minuut en toen was het tijd voor de gebroeders Zegers. Frenk speelde de bal vanaf het middenveld in op zijn broer Jeroen en deze kaatste de bal perfect terug op de doorgelopen Frenk Zegers. Alleen voor de keeper maakte hij geen fout en rondde bekwaam af. SDDL kwam voor het eerst op voorsprong en zo werd ook de rust bereikt.

Na de thee ging SDDL op zoek naar de 3-1 om zo een beslissing te forceren. Heijen kwam onder druk te staan, maar hield vooralsnog stand. Maar een kwartier na de rust, vonden de gebroeders Zegers het welletjes. De aanval werd weer opgezet door Frenk en na een mooie één-twee combinatie met broer Jeroen, was het wederom Frenk die deze mooie aanval subliem afrondde. SDDL had een marge van 2 te pakken en nam wat gas terug. Heijen kwam iets meer aan aanvallen toe en uit één van de spaarzame kansen tekende Rene Reijnen voor de aansluitingstreffer. Toch kwam SDDL hierna niet meer in de problemen omdat Heijen niet bij machte was om het SDDL moeilijk te maken deze middag. 5 Minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist toen Ties Klievink aan mocht leggen van de 11 meter stip. Met zijn 2e doelpunt van de wedstrijd kwam SDDL op een 4-2 voorsprong. Deze voorsprong gaf SDDL niet meer weg en dus mochten er weer 3 punten worden bijgeschreven.

Samenvattend een zeer terechte overwinning van SDDL. Gedurende de hele wedstrijd was SDDL beter als Heijen en uiteindelijk werd dit ook in de score uitgedrukt. De 2 doelpunten van zowel Frenk Zegers als Ties Klievink zorgen er voor dat SDDL nu op de 4e plaats staat met maar 1 punt achter de beide koplopers Constantia en Herpinia. Net als SDDL heeft ook Juliana Mill 9 punten en dat is aanstaande zondag de tegenstander. Dat wordt de eerste echte graadmeter van de competitie en dan kan SDDL echt zien waar ze op dit ogenblik staan.

SDDL – Heijen 4-2 (2-1). 10. R. Reijnen 0-1, 30. T. Klievink 1-1, 40. F. Zegers 2-1, 60. F. Zegers 3-1, 70. R. Reijnen 3-2, 85. T. Klievink (pen.) 4-2.