SDDL pakt punt in laatste wedstrijd

27-5-2019

De laatste competitiewedstrijd heeft SDDL nog 1 punt gepakt op bezoek bij Herpinia. Bij SDDL stond de wedstrijd mede in het afscheid van Ties Klievink en Frenk Zegers, die volgend seizoen na een lange carrière in SDDL 1, gaan spelen op een lager niveau. Voor trainer Antwan van Rijn was het ook zijn laatste wedstrijd. Na 4 seizoenen gaat hij zijn geluk beproeven bij EVVC.

Voor Herpinia stonden er grote belangen op het spel. Alleen winst betekende rechtstreeks handhaving. Bij gelijkspel of verlies mag men zich op gaan maken voor de nacompetitie. De beginfase was voor Herpinia, dat aasde op een vroege voorsprong. Het kreeg in die beginfase ook 2 goede kansen. Een vrije trap werd goed gepareerd door doelman Maarten Megens en uit een corner waaide de bal, gedragen door de wind, nog tegen de paal. Nadat de eerste storm was gaan liggen, ging de partij gelijk op. De eerste kans voor SDDL, na zo’n 24 minuten, trof wel meteen doel. Bij een snelle counter had Herpinia te veel mensen in de aanval en daar profiteerde de Demense ploeg dankbaar van. Via 4 spelers kwam de bal uiteindelijk terecht bij Ties Klievink, die de bal uit de draai mooi tegendraads buiten het bereik van de keeper binnen schoof. Herpinia probeerde het nog wel in het restant van de 1e helft, maar de verdediging van SDDL had zijn zaakjes goed op orde. Op slag van rust werd de score zelfs nog verdubbeld. Jordy de Looijer werd de diepte ingestuurd en op zijn schot kon de keeper in 1e instantie nog redding brengen. Jacques de Vocht was attent meegelopen en kon uit de rebound simpel 0-2 scoren.

Na de rust wist Herpinia wat ze te doen stond en dat was minimaal 3x scoren. Maar in plaats daarvan werd het zelfs 0-3 voor SDDL door een goal van Sietse Suppers in de 8e minuut na de pauze. Herpinia liet de moed niet zakken en ging meteen weer op jacht naar een treffer. En 5 minuten later kwam die goal ook toen Job van Roosmalen een afgeslagen bal tegen de touwen joeg. 20 Minuten voor tijd werd het zelfs 2-3 toen Beau van Dieten een voorzet vanaf de flank goed binnen kopte. Herpinia wou meer en ging steeds aanvallender spelen. In de 86e minuut kreeg Herpinia loon naar werken toen Nik Arts de gelijkmaker scoorde. De laatste minuten kwamen er nog wel een paar hachelijke situaties voor het Demense doel, maar gescoord werd er niet meer. Derhalve bleef de 3-3 stand op het scorebord staan. Voor Herpinia betekent dit dat het zich moet gaan handhaven via de nacompetitie

Herpinia – SDDL 3-3 (0-2)  24. Ties Klievink 0-1, 44. Jacques de Vocht 0-2, 53. Sietse Suppers 0-3, 59. Job van Roosmalen 1-3, 69. Beau van Dieten 2-3, 86. Nik Arts 3-3.