In memoriam: erelid Daan Schepens overleden

In memoriam: erelid Daan Schepens overleden

1-11-2018

Op 86 jarige leeftijd is Daan Schepens, het oudste nog levende erelid van SDDL, overleden. Daan Schepens woonde alweer bijna 11 jaar in het bejaardenhuis in Herpen.

Ons pap is geboren en getogen in Dennenburg. In het huis aan de Hoogstraat 10, daar waar ik nu nog steeds woon. Zelf heeft hij nooit veel aan sport gedaan, al fietste hij natuurlijk wel 40 jaar door weer en wind vanwege zijn werk als postbode. Toch raakte hij sterk betrokken bij SDDL. Mijn eerste herinnering aangaande zijn stappen bij SDDL was het feit dat hij leider was bij SDDL 5. Toen werd er nog gevoetbald bij het café aan d’n dijk. Het 5e was echt een vriendenelftal, dat zeker in  de beginjaren bijna nooit won, maar wel altijd heel veel schik had. Elke week weer was het een kunst om iedereen bij elkaar te krijgen, maar als ze er eenmaal waren was het altijd gezellig en daar kon mijn vader heel erg van genieten. Door de spelers werd dit alles ook echt wel gewaardeerd. Daarnaast ging hij jarenlang langs de deuren met de donateursactie voor SDDL samen met erevoorzitter Jan van der Heijden, die inmiddels alweer bijna 2 jaar is overleden. Het duurde soms wel een week voordat ze hun route klaar hadden, want zowel Jan als ons pap hielden wel van een praatje. En als er ergens hulp nodig was, dan kon je vaak op hem rekenen. Samen met mij en Peter Bardoel heeft hij ook jarenlang gezorgd dat er werd gesproeid op de velden in Demen tijdens de zomerstop. Na zijn pensioen heeft hij nog een aantal jaren gewerkt als vrijwilliger in de klussengroep onder leiding van Ben van Uden. Eén middag in de week deden ze allerlei klusjes om het sportpark goed op orde te houden.

Verder heeft hij jarenlang entree gebeurd bij wedstrijden van SDDL 1. Tot bijna de laatste week voor zijn overlijden was altijd één van de eerste dingen die hij aan mij vroeg: Wa hèt ut Urste gedaan?? Tegen wie moeten ze zondag voetballen en hoe hoog staan die????? En zo bleef hij altijd weer op de hoogte van het wel en wee bij SDDL. Zijn betrokkenheid en oprechtheid in deze typeerde hem.

In plaats van bloemen voor de uitvaart vragen wij daarom om een bijdrage voor SDDL. Deze vereniging stond hem zeer na aan het hart. De komende dagen wordt er samen met het bestuur bekeken waaraan het geld wordt besteed.

Theo Schepens