Kan SDDL de ongeslagen reeks van Nijnsel doorbreken

Kan SDDL de ongeslagen reeks van Nijnsel doorbreken

1 april 2015

Paasmaandag gaat SDDL op bezoek in Nijnsel als de weergoden het toelaten. Nijnsel is nu de nieuwe koploper na de nederlaag van Juliana Mill tegen de Demense ploeg. In deze wedstrijd staan de 2 ploegen tegen elkaar die na de winterstop de meeste punten hebben vergaard, dus dit kan een interessante wedstrijd worden.

In deze klasse staan er een paar interessante wedstrijden op het programma in het paasweekend. Onderin speelt Herpinia min of meer een alles of niets weekend. Men speelt maandag  uit tegen NLC ’03 die maar 6 punten meer hebben, terwijl er zaterdag de inhaalwedstrijd tegen VOW op de planning staat. Als Herpinia 2x verliest dan komt rechtstreekse degradatie toch wel erg dichtbij. Bij 2x winst is de aansluiting weer compleet. Juliana Mill, de directe concurrent van Nijnsel, mag ook 2x aantreden in het paasweekend. Om de titelstrijd vol te houden zijn 6 punten bittere noodzaak. SDDL gaat naar de belangrijkste kandidaat voor de titel en dat is toch wel Nijnsel. Vorig seizoen werd met overtuiging promotie naar de 4e klasse afgedwongen door met grote overmacht kampioen te worden in de 5e klasse G. Dit seizoen draaien ze het hele seizoen al mee in de top. Uit de laatste 5 wedstrijden werden 13 punten gehaald en daarmee werd de 1e plaats overgenomen van Juliana Mill. Nijnsel is daarom op dit moment de te kloppen ploeg in deze klasse. Sinds de winterstop werd er dus niet meer verloren en is er de beschikking over een bijna compleet fitte selectie. De selectie van Nijnsel heeft behalve veel kwaliteit ook de nodige routine en dat kan wel eens de doorslag gaan geven in de strijd voor het kampioenschap. Juliana Mill heeft een erg jonge ploeg die bijna allemaal begin 20 zijn. Nijnsel heeft een paar ervaren spelers die weten wat er allemaal bij komt kijken om het kampioenschap binnen te hengelen. Vooral de verdediging geeft weinig weg en kan verreweg de beste cijfers overleggen in deze klasse. De routine in combinatie met het degelijke spel en de sterke verdediging maakt dat Nijnsel bijna niet te kloppen is op dit moment. De laatste nederlaag was in de 4e wedstrijd toen CITO met 2-1 te sterk bleek. Dus Nijnsel is al 12 wedstrijden ongeslagen!!!!

Dus dan rijst de vraag wat SDDL er tegenover kan stellen. Qua positie staat SDDL nu op een veilige plaats in de middenmoot. Hierdoor kan SDDL vrij en onbevangen aantreden tegen Nijnsel. Ook over de vorm mag men niet klagen. Na de winterstop kan alleen Nijnsel betere cijfers presenteren. SDDL scoort weer wat makkelijker als voor de winterstop en dit in combinatie met de juiste instelling zorgt er voor dat SDDL voor iedere tegenstander moeilijk te bestrijden is op dit moment. De vraag is of dat genoeg is om wederom een stunt uit te halen. In tegenstelling tot Juliana Mill heeft Nijnsel een mix van jong en oud en die kunnen waarschijnlijk beter met de druk overweg. Naar verwachting is het fysieke spel van SDDL voor Nijnsel een minder groot probleem. Alleen als SDDL top is en Nijnsel een wat mindere dag heeft, zal SDDL een kans maken op een punt of, nog mooier, 3 punten. Dus waarschijnlijk zal de vorm van de dag de beslissing geven over wie deze wedstrijd wint. Kan Nijnsel de ongeslagen reeks volhouden of zal SDDL de 1e ploeg zijn die sinds eind september weer eens kan winnen van deze ploeg.