JO13-1 BEKERWINNAAR!!!!!!!!!

4-6-2019

Zaterdag 1 juni 2019

Na een uitgebreide teambespreking en een lunch in de St Laurenshoeve in Dieden arriveerde het team JO13-1 van SDDL/vvRavenstein bij het nieuwe sportcomplex van Berghem Sport. Daar werd de regiobekerfinale van district Zuid 2 gespeeld. De tegenstander in deze finale was ST Excellent/SVS/Westerbeekse Boys uit Oploo.

Zij wisten er een spannende wedstrijd van te maken. Al na enkele minuten wist de tegenstander het net te vinden. De supporters stonden dubbeldik achter de reclameborden en lieten dan ook van zich horen toen Hidde Suppers de gelijkmaker maakte na een één tegen één confrontatie met de keeper. Daarvoor wist hij drie verdedigers met een slalom en een onverwachte buitenkant voet op het verkeerde been te zetten. Het werd 1-1, wat zeer verdient was. Met Hidde op stoom wist het VESTA-team voor rust meer kansen te creëren. Zowel 1-2 als 1-3 werden door Hidde gemaakt. De één was nog mooier dan de ander. Voor deze onvervalste hattrick had hij slechts vier kansen nodig. Het voorbereidende werk van Reza Tijssen, Quinn Manders en Niek Theunissen was ongekend. De temperatuur was ondertussen gestegen naar 27 graden en er werd ook nog eens op kunstgras gespeeld. Je kunt je voorstellen dat de mat-zwarte rubber korrels daar nog een schepje bovenop gooide. De rust kwam dan ook op het juiste moment. Hidde vond het welletjes en stond z’n plaatsje voorin af aan Senne van Mierlo, die met nieuwe energie het veld op kwam.

VESTA kwam na de rust weer snel in de problemen. Wederom na enkele minuten werd de spanning opgevoerd door een afstandsschot van zeker 30 meter. Dit schot belandde net onder de lat waar Casper van der Hurk onmogelijk bij kon; 2-3. De hitte had grote invloed op veel van onze spelers. De druk werd door Excellent opgevoerd met een serie aan hoekschoppen tot gevolg. Als deze corners nou eens goed genomen zouden zijn, dan was het pas echt spannend geworden. Maar ze belandden allemaal ver voorbij de tweede paal of op de 16 meter. Ons middenveld maakte veel gebruik van de flanken. Keer op keer werd Derek Schrijvers gevonden. Uiteindelijk werd 10 minuten voor tijd de dreiging omgezet in een doelpunt. Een hard schot van Derek kwam via een tegenspeler hoog in het net. Door degelijk verdedigen van Hugo de Graauw, Mick van Mierlo, Driek van der Linden en Sieme Diks wisten de tegenstanders slechts enkele echte kansen te creëren. Ook de grote spits kreeg geen kans door de onconventionele manier van verdedigen van Jens Glaudemans.  Helaas viel Giel van Aar nog uit door een al eerder opgelopen blessure. Gelukkig heeft hij toch een steentje bij kunnen dragen aan deze geweldige prestatie.

Na de wedstrijd kreeg aanvoerder Niek de beker overhandigd van de KNVB afgevaardigde. Met veel applaus, Bengaals vuur en taart werd de bekerwinst gevierd. Eenmaal terug in Ravenstein werd het feest voortgezet op de huifkar die door de ouders georganiseerd was. Met een toer door het stadje en omgeving werd iedereen op de hoogte gebracht van de winst. Deze namiddag werd mede verzorgd door Het Veerhuis, De Keurvorst en Anytime waar de groep voorzien werd van een natje en een droogje. Ook bij Onder d’n Plag, de laatste locatie, werden de jongens warm onthaald en toegezongen na het tonen van de cup.

Door deze prestatie heeft het team zich ook weten te plaatsen voor het bekertoernooi op 15 juni bij UDI’19. Daar zullen ze strijden om het bekerkampioenschap van district zuid 2. Nog eens drie teams uit de regio’s Helmond, Venlo en Maastricht maken daar aanspraak op. Ook dan gaat JO13-1 weer de strijd aan.