Kan SDDL weer een stapje dichter bij handhaving komen

Kan SDDL weer een stapje dichter bij handhaving komen

6-4-2015

Met nog 5 wedstrijden voor de boeg komt er langzaam wat duidelijkheid in de 4e klasse H. Berghem Sport heeft Fc Schadewijk definitief afgeschud en wordt kampioen. Fc Schadewijk, SES en CITO gaan  nacompetitie spelen als er geen gekke dingen gebeuren. Onderin echter is er nog van alles mogelijk.

In deze klasse degraderen de nummers 13 en 14. Fc De Rakt lijkt bijna zeker één van die ploegen te zijn. Ollandia en SCMH gaan uitmaken wie er ook rechtstreeks degradeert. De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie voor klassebehoud. Ollandia of SCMH is één van die 2 ploegen en uit het rijtje SDDL, WEC of WHV komt de andere ploeg. Van deze 3 ploegen staat SDDL er het beste voor. Op dit moment staan ze 5 punten voor op WEC en 6 punten op WHV. Bovendien moet SDDL nog een wedstrijd inhalen tegen SCMH. Het resterende programma van deze 3 ploegen kun je een beetje met elkaar vergelijken, al lijkt WHV een iets makkelijker programma te hebben. Dit weekend hebben zowel WEC (thuis tegen SCMH) als WHV (uit tegen Fc De Rakt) tegenstanders tegen waar iets te halen valt. SDDL krijgt Boskant op bezoek en tegen die ploeg heeft SDDL het nooit makkelijk. De uitwedstrijd werd met 2-1 verloren en momenteel heeft Boskant 5 punten meer als SDDL.

Boskant begon goed aan het seizoen en draaide tot aan de winterstop keurig mee in de subtop achter Fc Schadewijk en Berghem Sport. Na de winterstop kwam Boskant terecht in een neerwaartse spiraal en gleed het af naar de middenmoot. De eerst wedstrijd werd dan nog wel gewonnen tegen Fc De Rakt, in de daaropvolgende 7 wedstrijden werd er niet meer gewonnen. Pas afgelopen zondag wist men voor de eerste keer te winnen. NLC ’03 werd met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Dit seizoen kan Boskant vrij uit voetballen aangezien er niks meer te halen is.

SDDL is de laatste 2 wedstrijden in goede doen en lijkt de juiste vorm te pakken hebben voor de laatste wedstrijden van de competitie. Tegen SES was men een uur beter, maar werd er desondanks verloren. Ook tegen Festillent was SDDL de bovenliggende ploeg, maar nu werden er wel 3 belangrijke punten mee genomen naar Demen toe. Door de overwinning bleef er een gat met WEC en WHV en dat is een groot voordeel.

Het lijkt er op dat Boskant weer een beetje de vorm terug heeft, terwijl SDDL op dit moment voor niemand bang hoeft te zijn als ze hetzelfde kunnen brengen als de laatste 2 wedstrijden. Voor handhaving heeft SDDL nog een paar punten nodig en tegen Boskant liggen er toch wel kansen. Bij winst zet SDDL in ieder geval een heel grote stap.