Moeizame maar terechte overwinning voor SDDL 1

8-10-2017

SDDL 1 heeft de 3e wedstrijd van deze competitie winnend afgesloten. Op bezoek bij OKSV werd een 1-2 overwinning behaald. Door dit resultaat blijft SDDL in de bovenste regionen mee draaien. OKSV wacht nog steeds op de eerste punten.

In de 3e wedstrijd stond de 1e derby van het seizoen op het programma. Na 10 jaar wachten was de derby SDDL – OKSV in een officiële competitiewedstrijd weer een feit. Door blessures konden beide teams niet aantreden in hun gewenste opstelling en het leek er in het begin op dat OKSV hier meer last van had. SDDL schoot uit de startblokken en OKSV kon alleen maar verdedigen en tegenhouden. Vooral aan de zijkanten was er veel ruimte en daar maakte SDDL goed gebruik van. De vrije man werd regelmatig gevonden en het was wachten op de 1e goal van Demense zijde. Deze viel na een 20 minuten spelen. Na balverlies aan Overlangelse zijde werd direct met een mooie steekpass Daan Klievink bereikt. Deze was sneller dan zijn tegenstander en vanaf 16 meter schoof hij de bal beheerst in de hoek. De keeper had het nakijken en SDDL pakte een dikverdiende 0-1 voorsprong. Het enigste wat je de Demense ploeg in deze fase kon verwijten is dat de score niet verder werd opgevoerd. Er waren nog wel een paar kansen, maar aan het einde van de 1e helft werd het spel slordiger en bleef de 0-1 stand op het scorebord staan.

Na de rust kwam OKSV beter in de wedstrijd. Ze speelden met veel power en SDDL vergat te voetballen zoals er in de 1e helft wel gebeurde. Daar waar OKSV voor de rust bijna niet bij de Demense goal kwam, lukte dat nu veel beter. De wedstrijd kwam meer in evenwicht en een kwartier na de rust kwam er een fase waar OKSV zich nadrukkelijk liet zien. Het kreeg een paar corners en vrije trappen te nemen en uit één van die corners was het Perr Hidding die van dichtbij kon scoren. Bij deze goal ging de verdediging van SDDL overigens niet geheel vrij uit. Lang kon OKSV niet genieten van de gelijke stand. 2 Minuten later kreeg SDDL een vrije trap op 20 meter van de goal en het was Roy Bens die met wat hulp van de keeper de blauw witte brigade weer op voorsprong zette. OKSV ging hierna op jacht naar de gelijkmaker en vlak voor tijd leek die ook te vallen. Een aanvaller omspeelde de keeper en kon de bal zo in de lege goal schuiven. Maar net toen hij de bal binnen wou schuiven gleed hij weg en werd het geen doelpunt. In het restant van de wedstrijd hield SDDL de rijen gesloten en kon OKSV geen potten meer breken. Derhalve werd er met 1-2 gewonnen en dat betekende dat SDDL allebei de uitwedstrijden wist te winnen tot nu toe en daar mag men tevreden mee zijn.

Na 3 wedstrijden heeft SDDL nu 6 punten en doet het goed mee op de standenlijst. Nadat er vorige week al 2 spelers geblesseerd raakten, was het vandaag Daan Klievink die na een duw in aanraking kwam met de dugout en waarschijnlijk zijn arm heeft gekneusd. Dus dat was een kleine domper op deze wedstrijd. SDDL opende sterk, maar drukte dit onvoldoende uit in de score. Hierna zakte het spelpeil bij SDDL en het liet OKSV weer in de wedstrijd komen. Uiteindelijk mocht SDDL opgelucht ademhalen en werden er weer 3 punten bijgeschreven. Komende zondag is Heijen de tegenstander.

OKSV – SDDL 1-2 (0-1) 20. D. Klievink 0-1, 65. P. Hidding 1-1, 67. R. Bens 1-2.