Nieuws van de jeugd

Nieuws van de jeugd

 

18-10-2015

Ondertussen is ook de jeugd weer volop aan de gang met hun najaarscompetities. Dit is zoals bekend het eerste seizoen dat de complete jeugdafdelingen van zowel SDDL als Ravenstein samen zijn gegaan. Voorlopig worden de wedstrijden gespeeld op zowel het sportpark van VV Ravenstein als die van SDDL. Hieronder een kleine tussenstand.

Zoals bekend gaat SDDL fuseren met VV Ravenstein. De jeugd is daar dit seizoen al mee begonnen, de senioren volgen een paar jaar later. Op dit moment heeft de jeugdafdeling 17 teams en dan zijn er ook nog enkele kaboutervoetbalteams die ook al begonnen zijn. In vergelijking met vorig seizoen is er vooral op organisotorisch gebied het een en ander veranderd. De jeugdbesturen van beide verenigingen zijn samen gegaan en hebben geprobeerd om alles, in samenwerking met vele andere vrijwilligers, zo goed mogelijk op poten te zetten. Grote veranderingen in deze zijn bijvoorbeeld het trainingsschema en de outfits. Ook de begeleiding bij de diverse teams is natuurlijk een belangrijk punt. Nu dit alles alweer bijna 2 maanden draait mag er denk ik toch wel gezegd worden dat SDDL en Ravenstein tevreden mogen zijn zoals het nu gaat. Er zijn natuurlijk altijd wel dingen waar niet aan gedacht is of dingen die beter kunnen lopen, maar in de opstartfase loop je daar altijd tegen aan. En van fouten kan men leren en daar wordt door iedereen hard aan gewerkt.

De diverse jeugdteams hebben er intussen alweer 3 of 4 wedstrijden opzitten in de najaarscompetitie. De meeste teams hebben intussen alweer de eerste punten binnen. Sommige teams hebben nog alles verloren, maar er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen om dit te veranderen. Natuurlijk zijn er ook teams die nog niks hebben verloren, maar ook daar is het nog te vroeg om te zeggen of dit ook zo zal blijven. Op dit moment hebben de B1, D1, E2, F1, F3, en F4 nog al hun wedstrijden gewonnen. Bij de F teams doen de F2, F3 en de F4 mee aan de fair play competitie en dat wil zeggen dat er geen scheidsrechters zijn. Ook moeten de ouders afstand houden tot aan het veld en de leiders hebben een bepaald coachvak. Bedoeling is dat de kinderen gewoon lekker kunnen voetballen met zo weinig mogelijk inmenging van buitenaf. Zeker langs de lijn is het soms ronduit irritant zoals ouders en soms ook leiders tekeer gaan. Door dit alles uit te schakelen kan het kind gewoon lekker voetballen zonder al dit commentaar en de eerste reacties op deze pilot zijn positief. Want bovenal staat het plezier voorop en vooral bij de jongste categorie is dit erg belangrijk.

Over een paar weken komt er weer een nieuwe update op zowel de site van SDDL als die van Ravenstein.