Nijnsel maat te groot voor SDDL

10-11-2014

SDDL heeft de thuiswedstrijd tegen Nijnsel kansloos verloren. Na een 0-2 ruststand werd het uiteindelijk 0-4 voor de gasten uit Nijnsel. De uitslag van 0-4 was terecht en daar viel voor de Demense ploeg niks op af te dingen.

Op een mooie zondagmiddag ging SDDL een moeilijke wedstrijd tegemoet tegen titelkandidaat Nijnsel.  Van het beoogde middenveld waren er door diverse omstandigheden 3 mensen afwezig en voor een kleine club als SDDL is dit bijna niet op te vangen. In de beginfase werd SDDL overlopen door een oppermachtig Nijnsel. SDDL kreeg weinig grip op de Nijnselse ploeg die constant in beweging was en altijd wel de vrije man vonden. Vooral aan de zijkanten ontstond er af en toe veel ruimte waarvan Nijnsel goed profiteerde. De 0-1 in de 12e minuut  is hiervan een goed voorbeeld. De vrije man in het midden werd weer gevonden en die gaf een mooie crosspass over hun rechterflank. De in het gat gedoken middenvelder kon doorstomen naar de achterlijn en gaf een goede voorzet waaruit Leon Peters wist te scoren. Nijnsel bleef in het eerste half uur de betere ploeg en met kunst en vliegwerk bleef het bij 1-0. Nijnsel kreeg diverse mogelijkheden, maar goed keeperswerk en een matige afronding hielden Nijnsel vooralsnog van scoren af. Toch werd het nog binnen het half uur 0-2. Na Demens balverlies op het middenveld, kwam er een dieptepass dwars door het hart van de  defensie. Toby Verhoeven was als eerste bij de bal, omspeelde beheerst de keeper en schoof de bal in het doel. Dit betekende 0-2. Tot dan toe zat SDDL totaal niet in de wedstrijd, maar in het laatste kwartier voor de rust kwam SDDL beter in de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. Aangezien Nijnsel niet meer wist te scoren, ging men naar de thee met een 0-2 tussenstand en daar mocht SDDL helemaal niet over klagen.

Na de rust ging de wedstrijd iets meer gelijk op al was en bleef Nijnsel de beter combinerende ploeg. De Nijnselse verdediging gaf niks weg en liet zien dat ze niet voor niets de minst gepasseerde verdediging hebben van deze klasse. Voor SDDL was het hopen op een toevalstreffer, maar die bleef helaas uit. Nijnsel bleef zodoende na de rust vrij gemakkelijk overeind en in het laatste kwartier wist men de voorsprong zelfs nog uit te breiden naar 0-4. Vooral de laatste goal was een prachtig doelpunt al ging daar wel een verdedigingsfout aan vooraf. Beide keren was Johan van de Pas de man die scoorde. Hier bleef het bij en door dit resultaat blijft Nijnsel bovenin meedraaien in deze competitie. Tot slot nog een compliment voor de scheidsrechter van dienst die een goede wedstrijd floot.

SDDL kon geen vuist maken tegen een sterk Nijnsel en verloor kansloos. De gasten waren op alle fronten beter en door dit resultaat blijft SDDL in de onderste regionen. Het lijkt er op dat het voor de degradatie in deze klasse zal gaan tussen VOW, NLC ’03, Herpinia en SDDL. In deze speelronde speelde Herpinia gelijk tegen NLC ’03 dus deze lopen allebei weer een puntje in. Bij deze ploegen kan Ollandia zich nog voegen. Na een goede competitiestart werd er uit de laatste 5 wedstrijden maar 1 punt behaald. KJomende zondag is SDDL vrij en de 2 wedstrijden daarna mag men aantreden tegen directe concurrenten. Eerst is er een uitwedstrijd tegen Herpinia en daarna een thuiswedstrijd tegen NLC ’03. Na deze 2 wedstrijden is er nog een laatste wedstrijd tegen DVG voordat het winterstop is. SDDL zal hoe dan ook nog het hele seizoen flink aan de bak moeten om degradatie te ontlopen zoals het er nu voor staat.