Nijnsel maatje te groot voor SDDL

21-1-2019

De eerste wedstrijd na de winterstop werd op voorhand meteen een zware opgave. SDDL mocht op bezoek bij Nijnsel, de nummer 2 op de ranglijst. SDDL kon helaas geen vuist maken en werd getrakteerd op een 5-0 nederlaag.

Met een gehavend elftal, en dan met name in de verdediging, trad SDDL aan tegen het sterke Nijnsel. Het was vanaf het begin eigenlijk al eenrichtingsverkeer en al na 2 minuten wordt het 1-0 uit een corner. Het was erg duidelijk dat de achterhoede niet op elkaar was ingespeeld, want er waren veel foute passes en daar werd door Nijnsel optimaal van geprofiteerd. De eerste 20 minuten kwam SDDL nog schadevrij door, daarna werd het al snel 2-0 en 3-0 waarbij er telkens weer een fout aan vooraf ging. Binnen het half uur was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. SDDL kon totaal geen vuist maken en de gastheren lieten zien dat ze niet voor niets zo hoog staan op de ranglijst.

Na de rust probeert SDDL wel om wat terug te doen, maar in plaats daarvan wordt het inĀ  de 50e minuut al 4-0. Als het na een uur spelen zelfs 5-0 wordt, dreigt er een grote uitslag op het bord te verschijnen, maar gelukkig neemt Nijnsel wat gas terug. Aan de score veranderde er niks meer, maar SDDL moet wel steeds meer naar onderen kijken. Om weg te blijven uit de degradatiezone zal er een tandje bijgezet moeten worden en zal de blessurebank kleiner moeten worden.