Nijnsel maatje te groot voor SDDL

7 april 2015

SDDL is er niet in geslaagd om na Juliana Mill ook de andere titelkandidaat punten te ontfutselen. Nijnsel was te sterk voor de Demense ploeg en won verdiend met 6-0.

SDDL begon goed aan de wedstrijd en kon heel lang goed mee komen met Nijnsel. Het kreeg gedurende het eerste half uur ook een paar kansen maar de Nijnselse doelman stak in een goede vorm.  8 Minuten voor de rust werd de ban gebroken door Stefan van Hulsen. Zijn doelpunt betekende een 1-0 voorsprong voor Nijnsel. Dit was tevens ook de ruststand.

Na de rust was het vervolgens snel gebeurd. Het eerste kwartier kwam SDDL nog zonder tegendoelpunten door, vervolgens vielen er 3 doelpunten binnen een tijdsbestek van 5 minuten en stond er een 4-0 tussenstand op het bord. Doelpuntenmakers waren wederom  Stefan van Hulsen (2x) en eentje van Johan van der Pas. SDDL kon na de rust het tempo niet meer bijbenen en speelde een kansloze wedstrijd. De teller stopte bij 6-0 door weer een treffer van Johan van der Pas en Stefan van Hulsen.

Door het gelijke spel van Juliana Mill staat Nijnsel nu 4 punten voor op Juliana Mill met nog 4 wedstrijden te spelen. Daarmee heeft Nijnsel de beste papieren voor het kampioenschap in deze klasse. En dat is ook wel verdiend te noemen omdat NIjnsel het meest uitgebalanceerde team heeft en ook in de breedte een sterke selectie heeft. SDDL blijft in de middenmoot staan en is door de overige uitslagen in het paasweekend verzekerd van nog een jaar 4e klasse. Herpinia verloor namelijk 2 cruciale wedstrijden en moet hierdoor vrezen dat men wederom gaat degraderen. Aanstaande zondag speelt SDDL thuis tegen Herpinia, aanvang van de wedstrijd is 13.00 uur in plaats van de gebruikelijke 14.30 uur.

Statistieken:

• 37′ Stefan Hulsen (1-0)
  • 61′ Stefan Hulsen (2-0)
  • 63′ Stefan Hulsen (3-0)
  • 64′ Johan van der Pas (4-0)
  • 73′ Johan van der Pas (5-0)
  • 82′ Stefan Hulsen (6-0)