NLC ’03 verslaat SDDL

NLC ’03 verslaat SDDL

18-11-2018

Eigenlijk was het een typische 0-0 wedstrijd. Beide ploegen werden nauwelijks gevaarlijk en ook de beide keepers hadden een rustige middag. Toch wist NLC ’03 met de winst aan de haal te gaan door SDDL met 2-0 te kloppen. Door dit resultaat kruipt NLC ’03 naar SDDL toe en is het verschil nog maar 1 punt.

Het was afzien deze zondag langs de lijn. Voor het eerst dit seizoen kon de winterjas uit de kast gehaald worden want het was maar een paar graden boven 0. Maar ook van de wedstrijd kwamen de supporters van beide ploegen niet op temperatuur, want het spel was aan beide kanten niet best. Vanaf het eerste fluitsignaal wilde het niet echt lukken bij zowel SDDL als NLC ’03. De opbouw ging vaak nog wel goed, maar zodra beide ploegen over de middenlijn kwamen, werd de passing onnauwkeuriger. De spitsen kregen weinig goed bespeelbare ballen en dan wordt het moeilijk om iets op de mat te leggen. De grootste dreiging kwam uit de dode spel momenten want via fraai veldspel konden beide teams weinig tot niks creëren. Uit één van zo’n moment kwam NLC ’03 op voorsprong. NLC ’03 kreeg op een 18 meter van de goal een vrije trap toegekend. Mitchell van Boxtel draaide de bal laag over de grond om de muur heen en scoorde via de binnenkant van de paal de openingstreffer. SDDL kreeg nog een paar kleine kansjes voor de rust, maar daar werden of foute keuzes gemaakt of de laatste bal was niet op maat. Derhalve was 1-0 de ruststand.

Na rust zat SDDL meteen in de problemen. Onnodig balverlies in de Demense achterhoede leidde de 2e tegentreffer in. Uiteindelijk was het clubtopscorer Wouter Bijl die  Maarten Megens verschalkte met een bekeken stiftballetje. SDDL moest vol op de aanval gaan spelen, terwijl NLC ’03 alles op zich af liet komen. De wedstrijd werd wat harder en de Lithse ploeg trok wat vaker aan de noodrem. Dit leverde, behalve wat gele kaarten, weinig grote kansen op voor SDDL. Aangezien ook de ploeg van René vd Putten weinig meer liet zien, bleef het bij 2-0.

Dit was nou eigenlijk een typische 0-0 wedstrijd. Beide ploegen hadden niet de juiste vorm te pakken en voor beide doelen was er ook maar weinig gevaar te zien. Het duel werd beslist op details, zoals dat zo mooi wordt gezegd. Bij de 1e goal ging de bal er binnenkant paal in uit een vrije trap en de 2e goal valt uit een persoonlijke fout. Voor de rest was er weinig werk aan de winkel voor doelman Maarten Megens. Het kwartje viel dit keer niet de kant op van SDDL, terwijl dit in eerdere wedstrijden soms net wel gebeurde. In elk seizoen heb je zulke wedstrijden en aan het einde van het seizoen is dit in veel gevallen toch weer in evenwicht. Gevolg van deze nederlaag en de andere uitslagen is dat alles in de middenmoot dichter bij elkaar kruipt. Het verschil tussen plek 5 en plek 13 (nacompetitie) is maar 4 punten. Aanstaande zondag speelt SDDL thuis tegen Boxtel en die hebben maar 1 puntje minder dan SDDL. Dus dat beloofd weer een spannende wedstrijd te worden met grote belangen.

NLC’03 – SDDL 2-0 (1-0). 24. Mitchell van Boxtel 1-0, 47. Wouter Bijl 2-0.