Nulandia pakt 3 punten

6-5-2019

SDDL heeft ook deze keer niet kunnen winnen van Nulandia, De ploeg uit Nuland ging naar huis toe met een 2-3 overwinning en dat is alweer de 7e wedstrijd op rij dat er niet werd verloren. SDDL blijft ondanks de nederlaag staan op de 6e plaats.

De kaarten waren vooraf eigenlijk al geschud. SDDL speelt eigenlijk nergens meer voor, behalve misschien nog voor de 5e plaats. Nulandia komt terecht in de nacompetitie en moet op die manier proberen om te gaan promoveren naar de 3e klasse. Om met een goed gevoel te beginnen aan de nacompetitie is het wel lekker om ook de laatste competitiewedstrijden goed af te sluiten. En met die instelling werd er ook begonnen aan de wedstrijd. Nulandia had meer balbezit en was ook meer te vinden op de Demense helft. Ondaks dit alles bleven grote kansen uit voor beide ploegen. Het was zelfs SDDL dat het dichtste bij de openingstreffer was voor de rust. Een schot van Rik Schoenmakers  viel buiten bereik van de keeper op de lat. Intussen werd de sfeer in het veld steeds grimmiger. De scheidsrechter van dienst liet veel toe en hield de kaarten op zak. Dit zorgde over en weer voor wat irritatie. Niet alleen in het veld, maar ook de technische staf van beide teams gingen er zich mee bemoeien. Gelukkig was het om 15.15 uur tijd voor de thee en konden beide ploegen de kleedkamers opzoeken met een 0-0 stand.

Het eerste kwartier na de rust was meteen het leukste kwartier van deze wedstrijd. Na 7 minuten kwam Nulandia op voorsprong door een goal van Rick Korsten. SDDL liet dit niet op zich zitten en trok meteen ten aanval. Een bal aan de rechtse kant werd goed meegenomen door Bjorn Ricken.  Bij de achterlijn aangekomen legde hij de bal goed terug op Jacques de Vocht die beheerst scoorde met binnenkant voet. Het was 1-1 , maar ook dit was maar van korte duur. Want voordat iedereen het in de gaten had stond Nulandia weer op voorsprong. een verdedigingsfout bij SDDL werd afgestraft door Rens Rovers en dat betekende dus 1-2. Na dit doelpuntrijke kwartier werd het even wat rustiger. Na 70 minuten leek SDDL echter al de genadeklap te krijgen. Geert Korsten schoot koeltjes de 1-3 binnen na slecht ingrijpen van de Demense verdediging. De wedstrijd leek gespeeld totdat de 81e minuut aan brak. Nulandia kwam met 10 man te staan door een directe rode kaart en in de daarop volgende aanval was het wederom Jacques de Vocht die de aansluittreffer scoorde. SDDL ging in de laatste 10 minuten alles op de aanval gooien. Er kwamen 2 aanvallers bij en het spel werd wat opportunistischer. Dit leverde nog een grote kans op, maar die leverde helaas geen doelpunt op. Derhalve bleef de stand 2-3 en was het Nulandia die de punten meenam naar huis toe.

SDDL – Nulandia 2-3 (0-0). 52. Rick Korsten 0-1, 54. Jaques de Vocht 1-1, 57. Rens Rovers 1-2, 68. Geert Korsten 1-3, 82. Jaques de Vocht 2-3. Rood: 81. Rick Korsten (Nulandia).