Ollandia stopt zegereeks van SDDL

9 maart 2015

Het is SDDL niet gelukt om ongeslagen te blijven na de winterstop. Op bezoek bij Ollandia werd er een 2-0 nederlaag geleden.

SDDL moest op bezoek in Olland en ging vol vertrouwen daar naar toe. Sinds de winterstop was er niet meer verloren en ook in deze wedstrijd lagen kansen. De wedstrijd verliep echter anders dan gehoopt. Ollandia stond op een 10e plaats en had de punten keihard nodig om onderin weg te komen. Dat lieten ze gelijk vanaf het begin van de wedstrijd al merken. Het spel ging in een hoog tempo op en neer waarbij Ollandia iets meer kansen kreeg dan SDDL. Tot de 18e minuut bleef het 0-0, maar toen was het Stefan Erven die een bal wat gelukkig in de kruising schoot en de voorsprong voor Ollandia was een feit. Vanaf dat moment was SDDL de betere ploeg op het veld. Vlak voor rust  ging een vrije trap van Demen rakelings langs en dus werd de rust bereikt met een 1-0 stand. Na de rust werd  SDDL een paar keer dreigend door vrije trappen rond de 16 meter, maar daar werd niet uit gescoord. Een kwartier na rust kwam Ollandia te staan met 10 man doordat een speler kon vertrekken vanwege 2 gele kaarten. Dus net als in de thuiswedstrijd had SDDL een man meer situatie op het veld, het was echter Ollandia die gevaarlijk bleef counteren en de Demense verdediging handenvol werk bezorgde. Uit één van die counters werd het zelfs 2-0 door Jan Wouters. SDDL probeerde het nog wel , maar had de pech dat de bal de paal en de lat raakte. Tot overmaat van ramp kreeg SDDL ook nog een veldverwijzing vanwege 2x geel maar dit had geen gevolgen voor de eindstand.

SDDL miste de echte scherpte van de laatste weken en dat was het verschil tussen winst en verlies. SDDL was zeker niet de mindere ploeg en had echt niet hoeven te verliezen, zeker niet als de scherpte van de laatste weken er wel was geweest. Doordat zowel VOW als Herpinia verloren, wordt het voor deze clubs steeds moeilijker om zich te handhaven. Aanstaande zondag komt koploper Juliana Mill op bezoek in Demen en hoopt SDDL op een stunt.

Statistieken: Ollandia – SDDL 2-0 (1-0). 19. S. Erven 1-0, 64. Wouters 2-0.