Ook Boskant kan SDDL niet afstoppen

2-3-2015

En alweer was er winst voor SDDL te noteren. Nu was SDDL met 3-1 te sterk voor Boskant en dat was de 3e winstpartij voor SDDL na de winterstop. Dat betekent dat SDDL na de winterstop nog steeds de maximale score heeft.

Het kan niet op voor SDDL. De winterstop heeft SDDL goed gedaan getuige de stand op de ranglijst. Voordat de winterstop begon was SDDL één van de 3 degradatiekandidaten. 3 Wedstrijden later is SDDL ineens een goede middenmoter die nog maar een paar punten nodig heeft voor handhaving in de 4e klasse. Op dit moment heeft SDDL 18 punten en de laatste 2 jaren was 22 punten genoeg om niet te degraderen. Zoals het nu lijkt te gaan, zal dit puntenaantal ook dit jaar weer garant staan voor een langer verblijf in deze klasse.

Boskant kwam op bezoek in Demen en voor SDDL is dit een lastige tegenstander. De laatste 3 ontmoetingen in competitieverband gingen allemaal verloren en dus was SDDL gewaarschuwd. Van Boskant is bekend dat ze verzorgd willen voetballen en om kans te maken moest dat dus ontregeld worden door er kort op te zitten en ze niet aan het voetballen te laten komen. Voor de rust had Boskant de wind mee en ook het betere van het spel. SDDl werd wel terug gedrongen maar kwam niet echt in de problemen. Toch was het Boskant die op voorsprong kwam uit een dood spelmoment. Een vrije trap vanaf 20 meter van Frank vd Heijden ging snoeihard in het doel en dat betekende 0-1. SDDL schakelde een tandje bij en liet het er niet bij zitten. In de 32e minuut kreeg SDDL een penalty vanwege een handsbal binnen de beruchte lijnen. Daan Klievink liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoorde onhoudbaar en beheerst 1-1.  Tot aan de rust kwam hier geen verandering meer in.

Na rust ging SDDL er nog fanatieker in en de duels werden niet geschuwd. Boskant had hier duidelijk meer moeite mee, maar veel resultaat had dit nog niet. Na een half uur in de 2e helft wist SDDL dan uiteindelijk toch nog te scoren. Een snelle aanval kwam uiteindelijk terecht bij Bjorn Rikken die de keeper omspeelde en de bal in het lege doel schoot. De assist van Ties Klievink naar Bjorn Rikken was eigenlijk nog mooier dan het doelpunt zelf, maar hoe dan ook, de voorsprong was een feit. Boskant kreeg in het laatste kwartier nog wel een paar mogelijkheden, maar doelman Maarten Megens liet zich niet meer verschalken. In de allerlaatste minuut maakte Jordy de Loyer 3-1 door met links de bal binnen te schieten. De wedstrijd was gespeeld en SDDL had de buit binnen.

SDDL heeft in 3 wedstrijden na de winterstop al evenveel punten gehaald als in totaal voor de winterstop. Na de winterpauze was iedereen er van doordrongen dat er uit een ander vaatje getapt moest worden om resultaat te behalen. Door meer inzet, strijd en beleving heeft SDDL zich in 3 wedstrijden opgewerkt naar de middenmoot van de 4e klasse. SDDL is voetballend echt niet de beste ploeg, maar voor een goed resultaat komt er meer bij kijken. Ook Boskant legde het fysiek af tegen SDDL en kon niet zo domineren als in eerdere wedstrijden. Dit strijdplan leverde SDDL weer 3 punten op en men is nu geklommen naar de 6e plaats en intussen heeft men 10 punten voorsprong op Herpinia, dat nu staat op de 11e plaats. Komende zondag gaat de reis naar Olland.

SDDL – Boskant 3-1 (1-1). 20. F. vd Heijden 0-1, 32. D. Klievink 1-1 (pen.), 73. Rikken 2-1, 90. Jordy de Loijer 3-1

Nijnsel – Juliana Mill 0-0
DVG – Cito 4-0
SES – FC Schadewijk 4-0
NLC’03 – Ollandia 3-2
SDDL – Boskant 3-1