Ook SDDL kan Juliana Mill niet stoppen

4-11-2014

SDDL is er niet in geslaagd om Juliana Mill te verslaan. Ondanks een vroege rode kaart bij Juliana Mill kon SDDL de man meer situatie niet afstraffen, het werd namelijk 5-4 voor de thuisploeg.

SDDL begon goed aan de wedstrijd en was de eerste 10 minuten de bovenliggende partij. Dit resulteerde in kleine kansen. In de 11e minuut kwam SDDL dan toch op voorsprong. Stijn Beer werd in de diepte gestuurd en in het strafschopgebied werd er een overtreding gemaakt. Dit resulteerde in een rode kaart voor Juliana Mill  en een penalty voor SDDL. Daan Klievink miste de penalty, maar in de rebound was het Frenk Zegers die scoorde. Net als vorige week leek de numerieke meerderheid een verlammende werking te hebben op de spelers van SDDL. Juliana Mill nam het heft in handen en de voorhoede van Juliana Mill liet zien dat ze niet voor niks de meeste goals gescoord hebben in deze klasse. SDDL was even volledig de weg kwijt en in een tijdsbestek van 10 minuten werd de 1-0 voorsprong weggegeven. De thuisclub kon 3x scoren door te slap ingrijpen en ging naar de thee met een 3-1 voorsprong.

Na de rust kende SDDL een bliksemstart. Stijn Beer scoorde bijna vanaf de aftrap de 2-3 en SDDL kreeg weer hoop. Maar dit werd binnen 10 minuten weer teniet gedaan. Door een fout in de verdediging werd het 4-2 en een kwartier voor tijd werd het zelfs 5-2. Bij een corner lette men niet op en geheel vrijstaand werd de bal goed ingekopt. De marge was weer 3 goals en de wedstrijd leek gespeeld.  In de laatste minuten werd het toch nog spannend. In de 89e minuut maakte Björn Rikken 5-3 en 4 minuten later werd het zelfs nog 5-4 door een snel genomen vrije trap van Daan Klievink. Juliana Mill liep op het tandvlees maar SDDL slaagde er in de resterende tijd niet meer in om de gelijkmaker te produceren. Door dit resultaat werd Juliana Mill winnaar van de eerste periode

Wederom een teleurstellende wedstrijd van SDDL. Het begin van de wedstrijd was goed, maar op het moment dat Juliana Mill met 10 spelers komt te staan, zakt SDDL helemaal weg. Daar waar Juliana Mill er nog een schepje boven op doet, kan SDDL de extra man op het veld niet vinden. Gevolg is dat SDDL naar achteren wordt gedrukt en zich maar niet onder de druk van Juliana Mill kan uit voetballen. In de laatste minuten komt men nog wel dichterbij, maar dit mag niet meer baten. Volgende week komt Nijnsel op bezoek. Het is te hopen dat er geen rode kaarten vallen bij Nijnsel want het lijkt er op dat SDDL met 11 tegen 11 meer kans maakt dan 11 tegen 10.