Pijnlijke nederlaag SDDL tegen Herpinia

17 oktober 2016

In de thuiswedstrijd tegen Herpinia leed SDDL een pijnlijke 4-1 nederlaag. Na een 1-1 ruststand liep SDDL de gehele 2e helft achter de feiten aan en de nederlaag is dan ook terecht te noemen.

In deze wedstrijd die werd gespeeld onder een lekker herfstzonnetje met veel publiek stond er voor beide ploegen voldoende op het spel. Alleen winst was belangrijk om naar boven te blijven kijken. Bij een nederlaag zou vooral SDDL de aansluiting met de top gaan verliezen en dat wilde men voorkomen. Het begin van de wedstrijd was het Herpinia met een licht overwicht. De bal was meer te vinden op de helft van SDDL, maar kansen waren er maar mondjesmaat voor beide ploegen. Na 25 minuten viel de 1e goal voor Herpinia. Luc van Zuijlen kreeg op het middenveld iets te veel ruimte en kon op 20 meter van het doel vrij uit halen. De bal kreeg nog een rare stuit mee, waardoor de Demense keeper kansloos was. Hierna kwam de beste fase van SDDL in de wedstrijd. De druk op Herpinia werd verhoogd en al vrij snel werd het weer gelijk. Ties Klievink passeerde een paar tegenstanders in de korte ruimte en rondde beheerst af. Tot de rust moest Herpina alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Daan Klievink was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn vrije trap eindigde op de lat.

dirkherpinia

De Demense toeschouwers gingen er eens goed voor zitten, want SDDL was in de eindfase van de 1e helft duidelijk de betere ploeg. Maar daar waar men Demen verwachtte, was het Herpinia die de overhand kreeg in deze wedstrijd. Bij SDDL liep het allemaal niet meer zo soepel en na de 1-2 van Mark vd Velden (een scherp indraaiende vrije trap waar niemand ingreep draaide rechtstreeks het doel in) werd dit alleen maar erger. Herpinia kon rustig achterover leunen en SDDL was niet bij machte om terug te komen in de wedstrijd. Te veel spelers gaven niet thuis en dan wordt het een moeiijk verhaal. Een kwartier voor tijd zorgde Ivo van Aalst voor 1-3 met een kopbal en het slotakkoord was voor Willem van Ras. Hij scoorde de 1-4 uit een counter. Daar bleef het bij en weer stond SDDL met lege handen.

guidoherpinia

Door deze nederlaag zakt SDDL naar de 9e plaats en staat het nu in de middenmoot. Er is nog steeds een gat met de staart van deze klasse, maar de voorsprong is wel weer geslonken. De volgende wedstrijd is uit tegen Achillles Reek en dan zal er gewonnen moeten worden om weg te blijven uit de onderste regionen.

SDDL – Herpinia 1-4 (1-1). 25. L. van Zuijlen 29. T. Klievink 1-1, 54. Van der Velden 1-2, 73. Van Aalst 1-3, 81. Willem van Ras 1-4.