Pijnlijke nederlaag voor SDDL

3-12-2018

De uitwedstrijd tegen Vorstenbossche Boys leverde geen punten op. SDDL werd getrakteerd op een 3-2 nederlaag en dat had totaal niet gehoeven. 10 Minuten voor tijd koesterde SDDL nog een 2-1 voorsprong. Na een rode kaart voor Vorstenbossche Boys ging het op het einde toch nog totaal mis, want in ondertal werd er nog 2x gescoord door de gastheren.

Op een regenachtige zondag moest SDDL aantreden tegen de nummer 13 van de ranglijst. Vantevoren was de voorsprong van SDDL slechts 4 punten dus dit mocht gerust al een zogenaamde ”6 punten wedstrijd” worden genoemd. Bij een overwinning zou SDDL wat meer afstand nemen van de onderste plaatsen en in de eerste 20 minuten was SDDL duidelijk de bovenliggende ploeg. Achterin was Vorstenbossche Boys heel onzeker en SDDL kreeg een paar goede opgelegde kansen. Dat het SDDL was die het eerst scoorde was dan ook geen verrassing. Aanvoerder Jeroen Zegers rondde een goed opgezette aanval bekwaam af. Ook na de openingstreffer kreeg SDDL nog een paar kansen om de score uit te breiden. Langzamerhand kroop ook Vorstenbossche Boys meer uit hun schulp en ook de Demense verdediging oogde niet solide. De thuisploeg werd gevaarlijker en kreeg halverwege de eerste helft een terechte penalty toen er een speler onreglementair werd gestuit binnen de beruchte lijnen. Thijs vd Sande zette zich achter de bal en schoot de bal koelbloedig achter keeper Maarten Megens. Na de gelijkmaker kreeg de ploeg van Ruud Fleskens nog een paar kansen op de voorsprong, maar of de keeper stond in de weg of de afwerking was onvoldoende. Zodoende werd er met 1-1 de rust ingegaan.

Na de rust golfde het spel op en neer. Vorstenbossche Boys kreeg een paar goede kansen , maar Maarten Megens hield SDDL op de been met enkele goede reddingen. Ook SDDL had wat kansen en vooral in de omschakeling liet Vorstenbossche Boys nogal wat ruimte liggen. In de 62e minuut was er weer veel ruimte en een soepel lopende aanval werd perfect afgerond door Ties klievink. SDDL kwam weer op voorsprong, maar Vorstenbossche Boys gaf zich niet zo maar gewonnen. Het begon nog fanatieker te voetballen en daar had SDDL het bij tijd en wijlen moeilijk mee. In de 80e minuut kwam het kantelpunt van de wedstrijd. De thuisploeg moest verder met 10 man omdat er een speler kon vertrekken door een 2e gele kaart. Het was nu 10 tegen 11 en met nog 10 minuten op de klok leek SDDL de punten mee te gaan nemen naar Demen. Vorstenbossche Boys bleef op zoek naar de gelijkmaker en bleef maar aanvallen. Maar in plaats dat SDDL in de organisatie bleef voetballen en de bal liet rondgaan, werden ze steeds meer terug gedrukt. Er ontstond veel ruimte tussen de linies en de voorwaartsen van de thuisclub konden steeds worden bereikt op plekken waar je dat liever niet ziet en dat is rond of zelfs in het 16 meter gebied. De gelijkmaker kwam ook uit zo’n situatie. Jordi van Kessel kreeg de bal net in het strafschopsgebied, wist nog weg te draaien en schoot hoog en onhoudbaar in. De 2-2 was een feit en er waren nog zo’n 8 minuten te spelen. Maar ook dit wist SDDL niet vast te houden. In de laatste minuut kreeg Vorstenbossche Boys nog een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel. De bal werd hard en laag ingeschoten, Maarten Megens kon de bal niet goed verwerken en Lee van Kessel was er als de kippen bij om het af te maken. Zodoende werd het een pijnlijke 3-2 nederlaag.

Na 90 minuten mag er de conclusie worden getrokken dat Vorstenbossche Boys de terechte winnaar is van deze wedstrijd. Na een sterke openingsfase van SDDL, resulterend in een 1-0 voorsprong, was het daarna de thuisploeg die sterker werd en ook wat kansen kreeg. Een domme overtreding met een penalty als gevolg leidde de gelijkmaker in. Na de rust kregen beide ploegen wat mogelijkheden en kwam SDDL weer op voorsprong. Gek genoeg was een rode kaart zo’n 10 minuten voor tijd voor Vorstenbossche Boys de nekslag voor SDDL. De thuisploeg wist namelijk nog 2x te scoren en mocht zodoende 3 punten toevoegen. Als SDDL de laatste 10 minuten wat meer met het koppie had gevoetbald, dan had het zo niet hoeven aflopen. Qua spelaandeel was er misschien niet zo’n groot verschil, maar als je het in de laatste 10 minuten zo weggeeft, verdien je het ook niet om te winnen.

Vorstenbossche Boys-SDDL 3-2 (1-1) 13. Jeroen Zegers 0-1, 22. Thijs van de Sande  1-1, 62. Ties Klievink 1-2, 83. Jordi van Kessel 2-2, 90. Lee van Kessel 3-2.