Pijnlijke nederlaag voor SDDL tegen NLC ’03

15-12-2014

SDDL heeft zondag onnodig verloren tegen NLC ’03. Voor de rust was SDDL de betere ploeg, maar vergat het te scoren. Meteen na de rust liep NLC ’03 uit naar een 4-1 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld.

In Demen stond de inhaalwedstrijd op het programma tussen SDDL en NLC ’03. Beide ploegen staan bij de onderste ploegen dus dit was een regelrecht degradatieduel met voor beide ploegen grote belangen. De winnaar zou goede zaken doen en kon uitlopen op de VOW en Herpinia, de 2 andere degradatiekandidaten. SDDL begon goed aan de wedstrijd en had het betere van het spel. Maar het was NLC ’03 echter die de score opende. Na een gewonnen duel op het middenveld werd Wouter Bijl met een snel gegeven diepe bal alleen voor de keeper gezet. Oog in oog met de keeper rondde hij koelbloedig af: 0-1. SDDL bleef ook na de openingstreffer de betere ploeg, maar kon vooralsnog de doelman niet passeren of de lat stond in de weg. Uiteindelijk viel in de 42e minuut dan toch de dikverdiende gelijkmaker. Bjorn Rikken ging goed door op de linkse kant en zijn voorzet bereikte Jeroen Zegers. Deze kopte beheerst binnen en zorgde zo voor de 1-1 ruststand. In de 2e helft was SDDL blijkbaar nog niet goed wakker want binnen een paar minuten schoot Arjen van Santvoort de 1-2 binnen. En alsof dat nog niet erg genoeg was, zorgde Bart vd Hurk en nogmaals Arjen van Santvoort er voor dat binnen een kwartier na rust de wedstrijd compleet gespeeld was. Zij zorgden voor een 1-4 tussenstand en dat kwam SDDL niet meer te boven. SDDL probeerde het nog wel , maar NLC ’03 kwam niet meer in gevaar. De punten gingen dus mee naar Lith, die in de stand goede zaken deden.

Tussen de eerste en de tweede helft zat een wereld van verschil. Voor de rust was SDDL de bovenliggende partij en had eigenlijk moeten gaan rusten met een voorsprong. Het eerste kwartier na de rust was SDDL totaal niet bij de les en moest het 3 tegentreffers slikken. De felheid en de beleving die er in de eerste helft nog wel was, leek totaal te zijn verdwenen. En daar werd door NLC ’03 optimaal van geprofiteerd door 3x te scoren. De wedstrijd was al gespeeld op dat momenten dat was toch een bittere tegenvaller eigenlijk omdat SDDL zeker niet had hoeven te verliezen als ze in de tweede helft hetzelfde niveau hadden gehaald als de eerste helft. Gevolg van dit alles is dat NLC ’03 aansluiting heeft gevonden met de middenmoot en dat SDDL dieper in de problemen is gekomen. Het gaat er op lijken dat SDDL samen met Herpinia en VOW gaat uitmaken wie er gaat degraderen. Het is nu dus zaak om goed uit de winterstop te komen en meteen de eerste wedstrijd in winst om te zetten. De tegenstander is dan VOW en dat wordt dan hopelijk een positief begin van de competitie. Eén ding moet SDDL wel in zijn achterhoofd houden en dat is dat SDDL alleen kan overleven als ze samen een team zijn en dat men ook bereid moet zijn om er af en toe iets voor te laten. De tijd van dat het wel goed zal komen is voorbij want door zo te denken zal het niet gaan lukken. Na de winterstop is de selectie hopelijk weer een beetje compleet en zal er meer sprake zijn van concurrentie. Degradatie is echt niet nodig, want de kwaliteiten voor handhaving zijn wel degelijk aanwezig. Het is nu aan de spelers en begeleiding om te laten zien dat ze het waard zijn om in de 4e klasse te blijven voetballen.