Plan Omnipark afgeschoten door gemeente Oss

Plan Omnipark afgeschoten door gemeente Oss

26 oktober 2017

De kogel is door de kerk. Het Omnipark gaat er voorlopig niet komen. De gemeente Oss heeft dit bekend gemaakt op de vergadering van de Dorpsraad. Het plan is te duur en niet realiseerbaar op basis van de huidige wet- en regelgeving. De vraag is nu of er weer overleg gaat plaatsvinden tussen SDDL en Ravenstein aangaande eventuele fusieplannen.

Op de drukbezochte vergadering in Vidi Reo stond de toekomst van Ravenstein en omstreken centraal. Het plan betreffende het Omnipark, net over het spoor, werd door de gemeente afgeschoten en afgeserveerd omdat het niet te betalen is. Op het Omnipark zou een sportcomplex moeten verrijzen ,waaronder voetbalvelden voor SDDL en Ravenstein in een nieuwe fusieclub. Ook zou er een plek voor ontmoeting komen, iets in de trend zoals ”Onder d’n Plag”. Eerder dit jaar koos een meerderheid van de leden van VV Ravenstein nog voor opschorting van een fusie met SDDL, omdat eerst de optie Omnipark moest worden onderzocht.

De conclusie van de gemeente Oss sluit naadloos aan bij datgene wat bij het bestuur van SDDL en het voormalig bestuur van VV Ravenstein al lang bekend was namelijk dat het Omnipark geen optie was en nooit is geweest.  In alle gesprekken met de gemeente kwam naar voren dat dit geen realiseerbaar plan was gedurende zeker 20 tot 30 jaar. Ook in de media werd dit door de gemeente al aangegeven. De adviesgroep van wijze heren wist vantevoren eigenlijk al dat dit plan afgeschoten zou worden tenzij de politiek hun mening in één keer zou veranderen. Met veel bombarie werd de media gezocht en ook werden er soms feiten verdraaid zoals dat Onder d’n Plag bijna in Megen lag en dat de kosten veel te hoog zouden zijn. Dit zorgde voor de nodige irritatie.  Ook het geklaag achteraf dat de gemeente niet transparant is geweest is onterecht. Diverse malen heeft de gemeente dit naar buiten toe al aangegeven. De gemeente veranderde echter niet van mening zodat nu de vraag gerechtvaardigd is hoe alles nu verder gaat. Wordt ongetwijfeld vervolgd!!!!!