SDDL 1 verliest 1e bekerwedstrijd

3-9-2017

SDDL 1 is het seizoen 2017/2018 begonnen met een nederlaag. In de eerste bekerwedstrijd werd verloren  van 4e klasser NLC ’03. De gasten keerden huiswaarts met een 0-2 overwinning.

Ondanks dat de bekerwedstrijden pas 2 weken later worden gespeeld, is er nog steeds geen sprake van volwaardige teams. NLC ’03 was niet compleet en ook de Demense ploeg miste 4 of 5 basisspelers. Of het daar aan lag is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen, maar beide ploegen speelden niet bepaald een goede wedstrijd. Kansen waren zeldzaam en ook in het veld liep het niet altijd even vloeiend. NLC ’03 had misschien het iets betere van het spel maar een gelijkspel zou de verhouding het beste weergeven. Dit liep echter anders. Zowel voor de rust als na de rust wist NLC ’03 1x te scoren en dat betekende een 0-2 overwinning. Meest opzienbarende van deze wedstrijd was wel dat de scheidsrechter niet kwam opdraven. Zijn plaats werd met instemming van beide teams ingenomen door Hent Verstegen die een keurige wedstrijd floot!!!!!

Volgende week is de 2e bekerwedstrijd en dan mag SDDL 1 aantreden tegen buurtgenoot VV Ravenstein. Een echte derby dus. VVR won hun eerste bekerwedstrijd met ruime cijfers van GVV ’57 en is er ongetwijfeld op gebrand om ook tegen SDDL een goed resultaat neer te zetten. SDDL mag deze wedstrijd absoluut niet te licht opnemen, want dat is vragen om problemen. De Demense equipe moet met meer overtuiging spelen als dat ze deden tegen NLC ’03 en de mouwen moeten worden opgestroopt. Hoe de wedstrijd gaat verlopen, zullen we zondag zien. De aftrap is om 14.30 uur in Ravenstein op sportpark ”Den Ong”.