SDDL 1 verliest van Constantia

30-10-2017

SDDL heeft helaas de koppositie niet kunnen pakken in de 4e klasse G. Tegen koploper Constantia werd, na een 0-0 ruststand, met 2-0 verloren. Toch mag SDDL terug kijken op een goede wedstrijd waar de effectiviteit van de thuisploeg de doorslag gaf.

Onder een mooi najaarszonnetje werd er afgetrapt in Wanroij. De belangen waren vooraf duidelijk. Constantia stond bovenaan, gevolgd door SDDL op 1 punt. De winnaar deed dus goede zaken voor de periode en de standenlijst. Bij verlies van SDDL kon de periode eigenlijk wel vergeten worden omdat zowel Herpinia als Achates de Demense ploeg op de ranglijst kon passeren. Het begin was overduidelijk voor de thuisploeg. Constantia had het eerste kwartier een groot veldoverwicht en hield SDDL continu onder druk zonder echt grote kansen te creëren. Nadat de eerste storm geluwd was, kwam SDDL ook meer aan voetballen toe en  hoe verder de eerste helft vorderde hoe gevaarlijker de Demense ploeg werd. Er werd bij vlagen goed gecombineerd en het was Constantia dat verder werd terug gedrongen. De grootste kansen in de eerste helft waren zelfs voor SDDL. Na een mooie aanval kwam Jordy de Loijer alleen voor de keeper te staan, maar wist hem helaas niet te passeren. Het gevaarlijkste moment van de eerste helft kwam van de voet van Bjorn Rikken. Na goed doorgaan schoot hij de bal vanuit een lastige hoek op de paal. De rust werd bereikt met een 0-0 stand en gezien de kansen mocht vooral Constantia niet klagen met deze stand.

Na de rust bleef het spel op en neer golven. Daar waar voor de rust de beste kansen voor SDDL waren, was het na de rust ook Constantia dat gevaarlijker werd. En waar SDDL niet in slaagde, lukte het Constantia wel om te scoren. Een kwartier na de rust wist Constantia namelijk wel het net te vinden na een kleine onachtzaamheid in de Demense verdediging. SDDL gaf niet op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar kon SDDL voor de rust nog wel een paar keer gevaarlijk worden, dit lukte  na de rust vooralsnog niet. Halverwege de 2e helft kwam er een nieuwe spits in het veld. Daan Klievink, weer terug van blessureleed, verving de moegestreden Jeroen Zegers. Het spelbeeld bleef hetzelfde, maar er ontstond iets meer ruimte achter de Demense verdediging zo af en toe. Uit zo’n situatie wist Constantia een kwartier voor tijd de score te verdubbelen en dit doelpunt leek de wedstrijd op dat moment te beslissen. Want ondanks dat SDDL het bleef proberen werd de Demense aanval niet echt gevaarlijk meer. Constantia speelde de wedstrijd heel beheerst uit en stapte uiteindelijk met 3 punten in de zak van het veld af.

SDDL speelde in Wanroij een heel behoorlijke wedstrijd. Was Constantia in het begin de bovenliggende partij, gaande weg de eerste helft werd SDDL sterker en kreeg het de beste kansen. Na de rust was de wedstrijd meer in evenwicht, maar dat wat SDDL voor de rust verzuimde om te doen, deed Constantia na de rust wel. Constantia scoorde 2x en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Een gelijkspel was gezien het spelbeeld misschien wel terecht geweest, maar het falen in de afwerking brak SDDL op in deze wedstrijd. SDDL staat nu op de 4e plaats en mag zondag aantreden in Demen tegen SIOL.

Constantia – SDDL 2-0 (0-0). 60. 1-0, 75. 2-0.