SDDL 3 door naar de 3e ronde

22-10-2015

SDDL 3 is er in geslaagd om weer een ronde verder te komen in de beker. In de 2e ronde werd Achilles Reek 3 verslagen na een ware thriller. Na de reguliere speeltijd was het 1-1, SDDL was beter in het nemen van de strafschoppen. Door dit resultaat zit SDDL 3 wederom in de koker.

Op een doordeweekse dinsdag stond de bekerwedstrijd  van Ut Derde op het programma. Tegenstander was Achilles Reek 3 en aangezien vanaf de 2e ronde het knock out systeem van toepassing is, was het duidelijk wat er moest gebeuren. Achilles Reek startte scherp en had veel meer balbezit, maar uitgespeelde kansen werden er bijna niet gecreëerd. Gaandeweg de eerste helft kwam SDDL beter in hun spel en ging het spel meer op en neer. Ook SDDL kreeg wat kansjes maar dat leidde vooralsnog niet tot doelpunten.  SDDL ging in deze fase steeds beter voetballen en kreeg een licht overwicht. Het kwam zelfs op voorsprong toen een schot van Frank van Uden pardoes in het doel ging. In deze situatie kwam voor de rust geen verandering meer in waardoor SDDL ging rusten met een 1-0 voorsprong. Tijdens de rust werd alles nog eens goed doorgenomen en in geval van een gelijke stand zouden er meteen strafschoppen worden genomen.

Na de rust was het in ieder geval belangrijk om het eerste kwartier geen doelpunt tegen te krijgen. Achilles Reek drong wel aan, maar kon nog steeds weinig creëren. Het werd intussen steeds meer een echte bekerwedstrijd. Duels gingen op het scherpst van de snede en er werden steeds meer overtredingen gemaakt aan beide kanten. Halfweg de 2e helft kwam Achilles Reek op gelijke hoogte. Een diepe bal bereikte een speler van Achilles Reek die de keeper omspeelde en vervolgens knap scoorde uit een moeilijke hoek. Na dit doelpunt schakelde SDDL over op plan B. Plan B was om in ieder geval geen doelpunt meer tegen te krijgen en het aan te laten komen op strafschoppen. Want strafschoppen zijn doorgaans een zekerheidje voor dit team dat barst van de routine  en SDDL 3 heeft 2 extra troeven in  het vuur. De keeper is een echte penaltykiller en wordt in de volksmond ook wel eens Mark Krul genoemd. En mocht het aankomen op een beslissende penalty in deze strafschoppenreeks dan is er in de persoon van Bernard ”Panenka” van Huisseling iemand die gewoon nooit een penalty heeft gemist in de laatste 10 jaar.  Het eerste gedeelte van Plan B slaagde. Er werd namelijk niet meer gescoord en dat betekende dat strafschoppen zouden bepalen wie er een ronde verder ging.  We hadden wel de pech dat Panenka  net 9 minuten voor het eindsignaal een tijdstraf kreeg van 10 minuten vanwege een gele kaart. Hij mocht geen penalty nemen en dus moesten anderen opstaan. Aan beide kanten ging penalty nummer 1 en penalty nummer 2 er feilloos in. Toen werd het tijd voor Mark Krul. Hij stopte penalty nummer 3, terwijl SDDL deze wel benutte. De 4e penalty was ook een prooi voor Krul en aangezien SDDL ook nu geen fout maakte was de beslissing gevallen.

SDDL 3 gaat dus door naar de volgende ronde. De loting voor deze ronde is op 2 november in Maarheeze en deze is openbaar. Naar alle waarschijnlijkheid gaan aanvoerder Robert Megens samen met voorzitter Lambert Vervoort en tevens speler van SDDL 3 daar naar toe om SDDL te vertegenwoordigen. Dus op 2 november wordt bekend tegen wie SDDL hun bekeravontuur gaat vervolgen.