SDDL blijft maar winnen

23 oktober 2017

SDDL blijft het goed doen in de competitie. Na vorige week te hebben gewonnen van Heijen, was nu Juliana Mill aan de beurt. De mannen van Antwan van Rijn wonnen met 3-1 en zijn hierdoor gestegen naar een knappe 2e plaats.

Vooraf was duidelijk dat deze wedstrijd van groot belang was. De winnaar van deze wedstrijd blijft bovenin mee draaien in de 1e periode. De verliezer komt op een klein gaatje te staan en kan de 1e periode eigenlijk al wel vergeten. SDDL ging voortvarend van start want al na 2 minuten kwam SDDL op voorsprong. Bjorn Rikken strafte weifelend optreden van de keeper af en zette de 1-0 op het scorebord. Hierna was SDDL tot aan de rust de iets betere ploeg, al speelden beide ploegen op de aanval daar waar het kon. Tot aan de rust veranderde er echter niets meer aan de stand.

Na de rust kwam Juliana Mill iets meer aan aanvallen toe, maar de Demense verdediging was in goede doen en gaf weinig weg. Een kwartier na de rust kwam SDDL zelfs op 2-0 door een goal van Jeroen Zegers. Op randje 16 kreeg hij een bal aangespeeld en deze schoot hij direct in. De bal verdween in de verre hoek en was onhoudbaar voor de keeper. Juliana Mill moest nu iets meer risico gaan nemen om tenminste nog een punt mee te nemen uit Demen. En een kwartier voor tijd kwam er dan eindelijk de felbegeerde aansluitingstreffer. Op 22 meter van het doel kreeg Juliana Mill een vrije trap en deze verdween buiten bereik van de keeper prachtig in de bovenhoek. Een schoolvoorbeeld van hoe een vrije trap genomen dient te worden!!! Hierna bleef SDDL overeind omdat de verdediging  geen krimp gaf. 5 Minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist toen Jordy de Loijer uit een corner Ties Klievink wist te vinden die beheerst de 3-1 inkopte. De buit was binnen en alweer kon SDDL 3 punten bijschrijven.

Door deze zege blijft SDDL het verrassend goed doen in de 4e klasse H. Na 5 wedstrijden heeft men al 12 punten en dat is nu al bijna net zo veel als vorig seizoen voor de winterstop. Door het gelijke spel van Herpinia is men nu geklommen naar de 2e plaats en is er maar een puntje achterstand op koploper en titelkandidaat Constantia. De volgende wedstrijd mag men in Wanroij aantreden tegen datzelfde Constantia en dat wordt dan weer een topper voor SDDL.

SDDL – Juliana Mill 3-1 (1-0). 2. B. Rikken 1-0, 60. J. Zegers 2-0, 75. 2-1, 85. T. Klievink 3-1.