SDDL blijft maar winnen

16-4-2017

SDDL blijft maar winnen. Op Paaszaterdag moest ook Festilent zijn meerdere erkennen in de Demense equipe. Het werd een verdiende 3-0 overwinning en vooral voor rust kwam Festilent er niet aan te pas. In de 2e periode heeft SDDL nu evenveel punten als Festilent met een iets beter doelsaldo.

Voor de 2e periode was dit voor beide ploegen een zeer belangrijke wedstrijd. Zoals het er uit ziet gaat of Festilent of SDDL aan de haal met deze periode. Winst van Festilent betekende dat de Zeelandse ploeg 6 punten los kwam te staan van SDDL in de periodestand. SDDL moest eigenlijk winnen om kansen te houden in deze periode. Festilent was al 10 wedstrijden ongeslagen en reisde dus met het nodige zelfvertrouwen richting Demen. SDDL wist wat het moest doen en vanaf de eerste minuut werd Festilent vastgezet en kwamen ze geen moment aan voetballen toe. De spits werd aan banden gelegd door een sterk spelende Dirk Megens en daarmee werd de angel uit de Zeelandse ploeg gehaald. SDDL was sterk in de duels en ging voor een snelle openingstreffer. En dat scenario kwam ook uit. Ties Klievink kreeg de bal aangespeeld rond het 16-meter gebied, twijfelde niet en schoot de bal tegen de touwen. Na 10 minuten stond het al 1-0 en SDDL drukte door. Festilent kreeg geen ruimte en over het hele veld werd Festilent afgejaagd. DIt resulteerde in de 20e minuut in een 2-0 voorsprong. Nu was het Jordy de Loijer die de bal vanaf 16 meter in het doel krulde na een prima aanval over veel schijven. Festilent kon hier weinig tegenover stellen en SDDL bleef makkelijk overeind. Net voor de rust schoot SDDL nog op de lat en daar bleef het bij. SDDL ging rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong.

Na de rust had Festilent de wind mee en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. SDDL moest meer gaan verdedigen, maar behoudens een schot op de lat bleef de Demense verdediging goed overeind. SDDL was minder gevaarlijk als voor de rust, maar bleef fel en geconcentreerd voetballen. Na 25 minuten in de 2e helft ging Festilent een beetje alles of niks spelen en er kwam een extra spits bij. SDDL kreeg meer ruimte en Antwan van Rijn wisselde een kwartier voor tijd de moegestreden Daan Klievink voor een verse kracht. De snelle Kevin Bens zorgde meteen voor dreiging. In de 80e minuut werd hij de diepte ingestuurd en met een bekeken balletje passeerde hij de keeper. Daarmee werd het 3-0 en was de wedstrijd definitief gespeeld.

Een terechte overwinning voor SDDL. Vanaf het eerste fluitsignaal zat SDDL er kort op en Festilent werd het voetballen onmogelijk gemaakt. Zeker in het eerste half uur had Festilent er geen antwoord op en dat resulteerde in een 2-0 voorsprong. Na de rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar Festilent was niet bij machte om SDDL pijn te doen. Op het moment dat Festilent alles op de aanval gooide scoorde Kevin Bens de 3e treffer van de middag en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Door de overwinning komt SDDL op gelijke hoogte in de periode met Festilent en bovendien behoud SDDL de 4e plaats die op het einde ook nog nacompetitie kan opleveren. De eerstvolgende wedstrijd voor SDDL is zondag in Demen tegen Hapse Boys. Er breken in ieder geval spannende weken aan voor SDDL waarin mogelijk de nacompetitie nog behaald kan worden en dat zou voor SDDL een unieke prestatie zijn.

SDDL – Festilent 3-0 (2-0). 10. T. Klievink 1-0, 20. De Looijer 2-0, 80. Bens 3-0.