SDDL deelt de punten met Estria

20 februari 2017

In een wedstrijd die van beide kanten van een laag niveau was, heeft SDDL met Estria de punten gedeeld. Met deze uitslag schieten beide clubs niet veel op.

Vorig jaar was dit affiche een draak van een wedstrijd. Toen werd het 0-0 in misschien wel de slechtste wedstrijd van dat seizoen. Iedereen die dacht dat het dit seizoen beter zou worden kwam bedrogen uit. De inzet was er wel, maar van goed voetbal was geen sprake. Belangrijkste wapenfeit voor de rust was een schot op de lat van Estria.

Ook na de pauze viel er in het eerste half uur weinig te zien. Pas 13 minuten voor tijd was er sprake van enige opwinding toen SDDL een penalty kreeg die in de ogen van Estria nogal dubieus was. Jeroen Zegers ging alleen op de keeper af en werd al dan niet onreglementair gestopt door de keeper van Estria. Behalve een penalty moest de keeper ook met een rode kaart van het veld af. Ties Klievink zette zich achter de bal en scoorde beheerst. SDDL leek op rozen te zitten. Vlak voor tijd 0-1 voor SDDL en Estria stond nog maar met 10 man inĀ  het veld. Maar geheel in de geest van de wedstrijd, kwam Estria een paar minuten later toch weer langszij. Jeroen Peters werd goed aangespeeld en schoof de bal voorbij doelman Maarten Megens. Hierbij bleef het ook en gezien de wedstrijd was een gelijkspel terecht want deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Al is het natuurlijk wel jammer dat SDDL de laat verkregen voorsprong niet meer kon vasthouden.

Estria – SDDL 1-1 (0-0). 78. T. Klievink (pen.) 0-1, 80. Peters 1-1.