SDDL doet zichzelf tekort tegen WEC

30-4-2019

SDDL keerde met een nederlaag huiswaarts, maar kon dat alleen zichzelf kwalijk nemen. De Demense ploeg verzuimde om het karwei af te maken en kreeg daarvoor op het einde van de wedstrijd de rekening voor gepresenteerd.

SDDL kon niks meer gebeuren en datzelfde gold eigenlijk voor WEC. Dus beide ploegen konden frank en vrij voetballen. Het was SDDL die de 1e treffer maakte na een kwartier spelen. Maker van het doelpunt was Ties Klievink. Na een half uur scoorde Joeri Verbakel de gelijkmaker, maar er kwam meteen een antwoord van Jordy de Looijer die SDDL weer op voorsprong schoot. Dit leek ook de ruststand te worden, maar het werd door een eigen doelpunt in de allerlaatste minuut van de 1e helft toch nog 2-2.  Na de rust was het wederom Joeri Verbakel die WEC naar de felbegeerde 3 punten schoot. Zo’n 10 minuten voor tijd profiteerde hij van een communicatiefout in de Demense verdediging en schoot de bevrijdende 3-2 binnen.

SDDL scoort 2x, maar kreeg zeker nog 4 opgelegde kansen om WEC pijn te doen en de wedstrijd voortijdig te beslissen. Typerend voor deze middag zijn de 2e en 3e goal die WEC maakt. Een eigen doelpunt en een communicatiefout. Op basis van deze feiten had SDDL eigenlijk moeten winnen. Maar als je het zelf vervolgens zo laat liggen, dan moet je de hand in eigen boezem steken en het verlies nemen . Op naar de volgende wedstrijd!!!!

WEC – SDDL 3-2 (2-2). 15. Ties Klievink 0-1, 31. Joeri Verbakel 1-1 (pen.), 35. Jordi de Looijer 1-2, 45. ED 2-2, 81. Joeri Verbakel 3-2.