SDDL en Boskant delen de punten

22-10-2018

In een gekke wedstrijd met veel doelpunten zijn de punten broederlijk gedeeld door SDDL en Boskant. Na een 0-2 achterstand vocht SDDL zich knap terug tot een 3-2 voorsprong. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd wist Boskant echter nog  te scoren. Gezien de veldverhouding was dit wel een terechte uitslag.

Er zijn van die wedstrijden waar geen peil op te trekken valt en deze middag was er zo’n wedstrijd. Het was SDDL die beter aan de wedstrijd begon als Boskant. Maar na een kleine 10 minuten verslapte SDDL en was het Boskant die in de wedstrijd groeide. In de 18e minuut leidde dit tot het 1e doelpunt voor de gasten. Na een verre ingooi wist niemand de bal te raken en zo kwam de bal pardoes terecht bij Aime Opheij die met dit buitenkansje wel raad wist. Boskant bleef sterker en kreeg loon naar werken toen na een half uur Emiel vd Elzen na geschutter in de SDDL verdediging de 0-2 scoorde. SDDL was het even helemaal kwijt en Boskant had in deze fase nog een paar goede kansen om de score verder op te voeren. Gelukkig bleef de 0-2 stand op het scorebord staan tot aan de rust.

In de rust gaf Antwan van Rijn een donderpreek aan de Demense spelers en dat miste zijn uitwerking niet. SDDL speelde feller en kreeg bij de eerste de beste aanval al meteen een penalty toen de scheidsrechter van dienst hands constateerde in het 16 meter gebied. De penalty werd vervolgens onberispelijk binnen geschoten door Ties Klievink. SDDL had de smaak te pakken en liet Boskant alle hoeken van het veld zien in deze fase. De ploeg uit Demen kreeg enkele goede kansen op de gelijkmaker, maar vooralsnog wist Boskant het doel schoon te houden. Na iets meer dan een uur spelen was het dan toch raak. Bjorn Rikken kreeg de bal rond de 16 en met een geplaatst schot was de keeper volstrekt kansloos. De stand was weer gelijk en in de fase na de gelijkmaker kwam Boskant weer een beetje in de wedstrijd. Ze kregen zelfs een paar goede kansen om weer op voorsprong te komen, maar 1 goal werd afgekeurd en er belandde nog een bal op de paal. Boskant bleef aandringen en gaf daarmee ook ruimte weg voor SDDL en dan is de Demense ploeg levensgevaarlijk. Uit één van die aanvallen, in de 80e minuut, werd het 3-2 voor SDDL toen Ties Klievink de gehele verdediging van Boskant het bos instuurde en buitengewoon knap de bal binnen trapte. Het gevolg liet zich raden. Boskant ging alles of niks spelen en ging steeds meer de lange bal hanteren. Dit leverde echter nauwelijks gevaar op en lang kon het niet meer duren, het was tenslotte al de 95e minuut!!! Een discutabele handsbal zorgde er voor dat Boskant nog een vrije trap kreeg net buiten het strafschopgebied. Rens van de Wijdeven zette zich achter de bal en deze verdween alsnog in de hoek. 3-3 en de scheidsrechter blies daarna meteen op zijn fluit. Einde wedstrijd, een 3-3 stand met het publiek als de grote winnaar.

Over 90 minuten gezien was dit een terechte uitslag, daar waren beide trainers het wel over eens. Maar beide ploegen zullen toch een slecht gevoel over houden aan deze wedstrijd. Voor de rust was Boskant het laatste half uur heer en meester, maar dit wisten zij niet in de score uit te drukken. Na de rust waren de rollen omgedraaid. SDDL drong sterk aan en kwam ook op een 3-2 voorsprong. De punten leken binnen, maar in de 96e minuut wist Boskant toch nog te scoren en een punt veilig te stellen. Al met al een knotsgekke wedstrijd die werd afgesloten met een punt voor beide ploegen.

SDDL-Boskant 3-3 (0-2): 17. Aimée Opheij 0-1, 26. Emiel van de Elsen 0-2 , 47. Ties Klievink (penalty, 1-2), 60. Bjorn Rikken (2-2), 80. Ties Klievink (3-2), 90+6. Rens van de Wijdeven 3-3.