SDDL en Herpinia delen de punten

24-11-2014

De derby tussen Herpinia en SDDL eindigde zoals hij was begonnen. In een van beide kanten slechte wedstrijd  was de eindstand 0-0.

Op  sportpark  ”De Wilgendaal”  stond de derby Herpinia-SDDL op het programma. Aangezien beide ploegen strijden tegen degradatie, stond er in deze wedstrijd veel op het spel. Op een zwaar bespeelbaar veld was er van goed voetbal totaal geen sprake. Aan beide kanten ging er het nodige mis, waardoor er een rommelige wedstrijd ontstond die bol stond van de foute passes en foutieve balaannames. Er was zelden een vlot lopende aanval te zien en de kansen ontstonden meestal door fouten. De eerste mogelijkheden waren voor Herpinia maar doelman Maarten Megens was tot 2x toe sterker in een 1 tegen 1 situatie. In de 25e minuut kreeg SDDL een goede mogelijkheid via Daan Klievink, maar zijn schot kon op het nippertje nog geblokt worden door een verdediger. Zowel Herpinia als SDDL kregen nog wat kleine kansjes, maar dit stelde de keepers niet voor al te grote problemen. Na de thee eenzelfde spelbeeld. Belangrijkste wapenfeit bij Herpinia was een kopbal, die voor langs ging en voor SDDL een vrije trap die door doelman Van Son goed werd gepareerd. Pas in de laatste 10 minuten kwam de wedstrijd een beetje los. De Herpense invallers vielen goed in en zorgden met hun snelheid voor meer dreiging. 4 Minuten voor tijd leverde dat bijna een doelpunt op toen een schot op de lat uiteen spatte en ook de rebound maar net werd gemist. Hierna kreeg ook SDDL nog 2 goede schietkansen via Stijn Beer en Daan Klievink, maar deze gingen beiden net niet in het doel. De goed leidende scheidsrechter vond het mooi geweest en floot af. Het was en bleef dus 0-0 in Herpen.

Zeker van SDDL was dit de slechtste wedstrijd van het seizoen. De achterhoede haalde een dikke voldoende, maar dit kon van de voorhoede en zeker van het middenveld niet worden gezegd. Door de slechte passing, foute keuzes en slechte balaannames werd het nooit een echte wedstrijd. Aangezien Herpinia hier ook last van had, was het een slechte wedstrijd die ook geen winnaar verdiende. Met het behaalde punt schieten beide ploegen niet veel op en de strijd om klassebehoud gaat dan ook onverminderd voort. Aangezien VOW en NLC ’03 beiden verloren, blijft het onderin ongemeen spannend. Komende zondag ontmoet SDDL weer een directe degradatiekandidaat en wel NLC ’03. Hopelijk weet SDDL de punten in Demen te houden, want met een overwinning op een directe concurrent ga je toch met een beter gevoel en misschien wat meer zelfvertrouwen de winterstop in. Na de winterstop wordt het voor SDDL erop of eronder. Maar dit geldt ook voor Herpinia, NLC’03 en VOW. Dus de ontknoping wordt hoe dan ook spannend zoals het er nu naar uit ziet.