SDDL en  NLC ’03 delen de punten

SDDL en NLC ’03 delen de punten

20 april 2015

SDDL en NLC ’03 hielden beide een punt over aan het duel dat werd gespeeld in Lith. Over 90 minuten gezien qua spelbeeld een terecht resultaat ware het niet dat SDDL na rust verzuimde de kansen te benutten.

Op een zonovergoten sportpark ”De Akkeren” speelden SDDL en NLC ’03 hun 20e wedstrijd van deze competitie. SDDL was al lang zeker van handhaving, NLC ’03 had officieel nog 1 punt nodig om dit ook te bereiken. Ondanks dat er voor SDDL niks meer op het spel stond, was er volop strijd en inzet waaruit duidelijk bleek dat SDDL ging voor een goed resultaat. Toch had NLC ’03 in de eerste helft een veldoverwicht, er werden meer duels gewonnen en men probeerde SDDL onder druk te zetten. Vooralsnog hadden beide keepers een rustige middag, want voor de goals viel bar weinig te beleven. Dit veranderde in de 22e minuut. Door matig verdedigen van Demense zijde kwam NLC ’03 goed door over hun rechterkant. De bal werd vanaf de achterlijn hard voor de goal gespeeld en het was Niek van Sonsbeek die het eerste bij de bal was en de 1-0 liet aantekenen. Hierna bleef het spelbeeld hetzelfde, NLC’03 was net iets beter, maar kreeg in het verloop van de eerste helft geen kansen meer.

Na de rust draaide de wedstrijd. SDDL was de bovenliggende partij en NLC ’03 twijfelde of ze op jacht moesten gaan naar de 2-0 of dat ze de voorsprong moesten gaan verdedigen. SDDL werd steeds sterker en de uitvallen van SDDL werden steeds gevaarlijker. In de 60e minuut viel dan eindelijk de gelijkmaker. Jordy de Looijer werd in de diepte aangespeeld en verschalkte de keeper met een mooie boogbal. SDDL kreeg nog meerdere goede kansen om op voorsprong te komen, maar de 1-1 stand bleef staan op het scorebord.

Gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Voor rust was NLC ’03 de betere ploeg en na de rust SDDL. Echter, gezien de kansenverhouding had er voor SDDL wellicht wat meer ingezeten. Door dit resultaat blijft SDDL staan op de 7e plaats en is NLC ’03 zeker van klassebehoud. De volgende wedstrijd gaat naar Langenboom waar SES de tegenstander zal zijn.