SDDL en WEC delen de punten

8-4-2018

In een van beide kanten matige wedstrijd deelden SDDL en WEC broederlijk de punten. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk toch nog 2-2 in de allerlaatste seconde. Een terechte uitslag want geen van beide ploegen verdiende het om te winnen.

SDDL stond een paar punten boven WEC en gezien de stand staan beide ploegen eigenlijk zo goed als veilig. De ploegen begonnen onder een mooi voorjaarszonnetje aan de wedstrijd, maar de harde wind had toch een merkbare invloed op het spel. De wedstrijd wou voor de rust niet echt los komen en de goede aanvallen en mogelijkheden waren op 1 hand te tellen.

Na de rust kwam er wat meer actie en vielen er ook doelpunten. Het 1e doelpunt was voor SDDL een kwartier na de rust.. SDDL kreeg op 23 meter van het doel een vrije trap te nemen en Jordy de Loijer zette zich achter de bal. Hij schoot de bal kiezelhard rechts onder in de hoek en dat was 1-0. WEC liet het daar niet bij zitten en 10 minuten lag de gelijkmaker er in. Het centrum van SDDL stond even niet goed en WEC combineerde daar goed door heen. Het was Elmo Kuijpers die scoorde. Daarna kabbelde de wedstrijd weer voort en het leek uit te draaien op 1-1. Maar in deze wedstrijd zat het venijn echt absoluut in de spreekwoordelijke staart. De scheidsrechter van dienst wou wat langer van de zon genieten en trok er 6 minuten blessuretijd bij. In de 94e minuut leek er zich voor SDDL een drama te voltrekken toen wederom Elmo Kuijpers de 1-2 aantekende na een goed genomen vrije trap. Heel WEC dacht de buit al binnen te hebben, maar daar dacht invaller Christian van Thiel anders over. In de 96e minuut bezorgde hij SDDL nog een verdiend punt door de 2-2 in te schieten.

SDDL – WEC 2-2 (0-0): 60. Jordi de Loijer (1-0), 70. Elmo Kuijpers (1-1), 90+4. Elmo Kuijpers(1-2), 90+6. Christian van Tiel (2-2).