SDDL heeft een makkelijke middag tegen SIOL

13-11-2017

Tegen SIOL heeft SDDL een onverwacht grote overwinning geboekt. Vorig seizoen verloor SDDL met 3-2 van deze tegenstander, nu werd er simpel en overtuigend gewonnen van een zwak SIOL. De 5-0 uitslag was niet eens geflatteerd te noemen. Door deze overwinnig klimt SDDL naar de 3e plaats op de ranglijst.

Vooraf was het voor SDDL echt geen zekerheidje dat  er 3 punten konden worden toegevoegd op de standenlijst. SIOL is een onberekenbare ploeg waartegen SDDL vorig jaar nog verloor. Dit seizoen was de start goed van de Cuijkse ploeg want de eerste 2 wedstrijden leverden 4 punten op. Daarna kwam echter de klad er in want uit de volgende 4 wedstrijden werd maar één schamel puntje behaald. Tegen SDDL wou SIOL weer  de lijn omhoog inzetten, maar daar slaagde de ploeg achteraf totaal niet in. Het begin was nog redelijk voor SIOL. De eerste grote kans was voor SIOL toen er een grote kopkans van dichtbij werd gemist. Hierna was het SDDL die de regie overnam. De blauw-witte brigade was veel sterker dan SIOL en al vrij snel kreeg ook SDDL een paar grote kansen. Een treffer kon niet uitblijven en het was in de 20e minuut Jordy de Loijer die de ban brak voor SDDL na goed voorbereidend werk van Jeroen Zegers. SDDL was los en er was geen houden meer aan voor SIOL dat helemaal niets in te brengen had in deze fase. Na een half uur was het Daan Klievink die met een droge knal vanuit een lastige hoek de 2-0 op het scorebord bracht. Even later was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld toen Ties Klievink de 3-0 maakte voor SDDL. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. SIOL had ook al in de gaten dat de wedstrijd al was gespeeld en kon zich ook niet meer terug in de wedstrijd vechten. SDDL ging na de rust gewoon weer door met aanvallen en het werd uiteindelijk nog 5-0 door wederom Ties en Daan Klievink. Een dikverdiende overwinning op een machteloos SIOL!!!!

Achteraf werd het een makkelijke middag voor SDDL omdat SIOL, behoudens de beginfase, absoluut geen vuist kon maken tegen SDDL. SDDL nam de regie over en hield deze tot aan het einde vast. SIOL wist niks meer te creëren en was blij dat de wedstrijd afgelopen was. Door deze overwinning klimt SDDL weer naar de 3e plek achter Constantia en Herpinia. Een ongekende luxe, maar daarom niet minder terecht. Tegen Milsbeek werd er gelukkig gewonnen, de andere overwinningen waren zeker niet gestolen. Aanstaande zondag gaat de ploeg op bezoek in Beers om daar aan te treden tegen HBV.

SDDL – SIOL 5-0 (3-0). 20. De Looijer 1-0, 30. D. Klievink 2-0, 40. T. Klievink 3-0, 65. T. Klievink 4-0, 80. D. Klievink 5-0.