SDDL komt net tekort tegen Nijnsel

25-3-2019

SDDL heeft het net niet kunnen redden tegen hoogvlieger Nijnsel. Na een 1-1 ruststand werd een ongelukkig eigen doelpunt de Demense ploeg fataal. Daar waar voor de rust SDDL minimaal gelijkwaardig was, was na de thee Nijnsel iets meer op de Demense helft te vinden. Een gelijkspel zou terecht zijn geweest, maar dat zat er helaas niet meer in.

Vandaag kwam Nijnsel, de koploper in de 4e klasse I, op bezoek en dus kon SDDL zijn borst natmaken. De ploeg draait de laatste weken als een tierelier en is al bijna vergeten wat verliezen is. Om mee te blijven doen voor het kampioenschap kwam de Nijnselse ploeg alleen naar Demen om 3 punten mee te nemen en niks minder. Vooraf gezien wist SDDL dat de voorhoede van Nijnsel heel gevaarlijk was en om die van het scoren af te houden zou een grote uitdaging zijn. De wedstrijd begon een beetje aftastend van beide kanten. Na een kwartier kwam de wedstrijd los. Binnen de beruchte lijnen werd een speler van Nijnsel onreglementair gestuit en de scheidsrechter kende een strafschop toe. Stefan Hulsen, topscoorder van Nijnsel met 17 goals, wist met dit buitenkansje wel raad en maakte koelbloedig de 1-0. Vanaf dat moment ging SDDL beter voetballen en was het de meeste tijd op de helft van de tegenstander te vinden. SDDL zat er fel en kort op en daar wist Nijnsel zich geen raad mee.. De ploeg van trainer Tim de Wert werd terug gedrongen en moest zich voornamelijk beperken tot verdedigen. SDDL verdiende de gelijkmaker en na iets meer als een half uur spelen was het Jordy de Loijer die de gelijkmaker produceerde. Na slordig balverlies werd Jordy aangespeeld en met een bekeken schuiver liet hij de keeper volslagen kansloos. Het bleef tot aan de rust een boeiende wedstrijd waarin van alles gebeurde. SDDL had pech dat het niet op voorsprong kwam nadat een schot van Ties Klievink op de lat uiteen spatte. Nijnsel had geluk dat ze de rust haalden met 11 man want een duwende c.q. slaande beweging van één van de Nijnselse spitsen werd slechts afgedaan met een gele kaart daar waar rood meer op zijn plaats was geweest.

Na de rust kwam Nijnsel al snel op voorsprong toen bij een  voorzet van de zijkant de bal ongelukkig werd verlengd en met een boogje achter de Demense doelman in het doel terecht kwam. Dit betekende een 1-2 voorsprong voor de gasten en dus moest SDDL weer in de achtervolging. Maar daar waar SDDL voor de rust het grotere spelaandeel had, was het na de rust Nijnsel die de zaken beter onder controle had. De ploeg zat er feller op en gaf SDDL minder ruimte. Het werd hier en daar wat onvriendelijker en de scheidsrechter had alle moeite om alles in goede banen te leiden. Het geschreeuw van de Nijnselse bank deed daar ook geen goed aan. Bij elke overtreding schreeuwde men moord en brand. Het was soms best wel pittig, maar om dan zo te gaan reageren is ook wat overtrokken. In de laatste minuten had SDDL hetzelfde geluk als Nijnsel voor de rust. Een overtreding die ”geel” kleurde werd niet als zodanig beoordeeld en dus werd de Demense verdediger zijn 2e gele kaart bespaard. Gescoord werd er niet meer, dus kreeg Nijnsel waar het voor gekomen was.

Gezien het spelbeeld was een gelijkspel meer terecht geweest. Voor de rust was SDDL de betere ploeg, terwijl na de rust Nijnsel het beste van het spel was. Smetje op de wedstrijd is wel alle commotie en commentaren die naar aanleiding van deze wedstrijd in de pers verschenen. SDDL heeft een fysieke ploeg die er wel eens stevig ingaat, maar is zeker geen ploeg die spelers  bewust en moedwillig een doodschop geeft, zoals door de Nijnselse leiding werd beweerd. Het eerste zware vergrijp kwam van Nijnsel dat van geluk mocht spreken dat ze met 11 man door mochten voetballen. Krijgen ze wel rood, dan kan het wel eens een heel andere wedstrijd worden. Dat wordt echter weer nergens vernoemd. Ook het commentaar langs de kant van de Nijnselse bank was niet zoals het hoort om het maar eens zachtjes uit te drukken. Dus een beetje meer objectiviteit, ook van de website, was wel op zijn plaats geweest in plaats van SDDL helemaal zwart te maken. Voor de rest wenst SDDL Nijnsel nog alle succes in het verdere verloop van de competitie.

Nijnsel – SDDL 2-1 (1-1). 16. Stefan Hulsen 1-0 (pen), 35. Jordy de Looijer 1-1. 49. 2-1 (e.d.).