SDDL laat CITO kansloos

6-2-2017

SDDL heeft de 1e wedstrijd na de winterstop overtuigend gewonnen. Tegen het hoog geklasseerde  CITO werd met 4-2 gewonnen. Als SDDL de kansen beter had benut had de score zelfs nog wat hoger kunnen uitvallen. Door dit resultaat doet SDDL goede zaken in de ranglijst.

CITO was de eerste tegenstander na de winterstop. Op voorhand leek dit een moeilijk duel te worden. In de uitwedstrijd werd nog met 2-0 verloren en liet CITO zien over een goede ploeg te beschikken. In de 1e fase van de competitie leek CITO rechtstreeks af te stevenen op het kampioenschap, maar na 7 wedstrijden kwam de klad erin bij CITO en bij de winterstop was de riante voorsprong verdampt in een achterstand van 5 punten op koploper Hapse Boys. De vraag was of CITO over deze dip heen was of niet. SDDL had de punten keihard nodig en meteen 3 punten pakken is natuurlijk een leuke opsteker.

Vanaf het begin was het SDDL die de wedstrijd dicteerde. SDDL zocht de aanval en CITO kon niet overtuigen. Toch was het Younesse Ettahouri die de Ossenaren op een 0-1 voorsprong zette. Knullig uitverdedigen werd koelbloedig afgestraft. SDDL bleef komen en het kreeg voldoende kansen op de gelijkmaker. Maar de doelman van CITO verrichtte een paar knappe reddingen waardoor CITO in de wedstrijd kon blijven. Toch kwam SDDL nog voor rust langszij toen uitgerekend de uitblinkende Osse keeper de bal half mistrapte. De sterk spelende Bjorn Rikken profiteerde van dit buitenkansje en scoorde de gelijkmaker.

Na de rust veranderde er niets. SDDL was sterker en kreeg meerdere kansen, maar de afwerking faalde of de Osse doelman stond in de weg. Een goal voor SDDL kon niet uitblijven en na iets meer dan een uur spelen was het Ties Klievink die de Demense ploeg op voorsprong zette. CITO probeerde het wel, maar kon geen vuist maken tegen een goed spelend SDDL. De missie voor CITO werd alleen nog maar moeilijker toen er een zeer terechte rode kaart viel en CITO verder moest met 10 man. Het was wachten op de 3e Demense goal, maar die wou maar niet vallen. Sterker nog, met 10 man was het wederom Younesse Ettahouri die zorgde voor een onverwachte gelijkmaker. SDDL deed binnen een minuut iets terug door Bjorn Rikken. Vanaf de aftrap werd er een aanval opgezet die steenhard en onhoudbaar werd ingeschoten. SDDL stond weer voor en dit was de genadeklap voor CITO. SDDL bleef de regie houden en 10 minuten voor tijd was het Jordy de Loijer die aan alle onzekerheid een einde maakte. Zijn doelpunt betekende 4-2 en het was einde oefening voor CITO in deze wedstrijd.

Een zeer terechte overwinning voor SDDL op een tegenvallend CITO. CITO was de dip van voor de winterstop nog duidelijk niet te boven en de titel kunnen ze nu wel vergeten. SDDL kan weer 3 punten toevoegen aan hun totaal en kan voorzichtig weer naar boven kijken. In deze wedstrijd haalde SDDL een behoorlijk niveau, alleen de afwerking liet te wensen over. In plaats van de wedstrijd te beslissen, kon CITO lange tijd hopen op een puntje doordat SDDL veel kansen verprutste. Uiteindelijk kreeg SDDL wel waar het recht op had en dat was de overwinning. SDDL staat nu 5 punten boven de veilige streep en kan met vertrouwen toewerken naar de volgende wedstrijd.