SDDL moet stabieler worden volgens Antwan van Rijn

SDDL moet stabieler worden volgens Antwan van Rijn

26-9-2017

Nu de fusieplannen tussen SDDL en VV Ravenstein voorlopig even in de ijskast staan, begint Antwan van Rijn (45) dit weekend ‘gewoon’ aan zijn derde seizoen als trainer van het vlaggenschip van de Demense voetbalvereniging. Met veel plezier, benadrukt de Geffenaar. “Ik heb het goed naar mijn zin bij SDDL.

“Hoewel ik er in mijn achterhoofd wel rekening mee had gehouden, vind ik het jammer dat de fusie tussen SDDL en VV Ravenstein nog niet is afgerond”, zegt Antwan van Rijn. “Vooral omdat ik denk dat het uiteindelijk voor beide clubs de beste oplossing is. Qua jeugd, qua aantal leden is samengaan gewoonweg beter. Het enige heikele punt is eigenlijk de locatie (Ravenstein voelt er weinig voor om op het sportpark van Demen te gaan voetballen, red.). Wanneer de beide besturen verstandig zijn zullen ze inzien dat SDDL en Ravenstein uiteindelijk moeten fuseren.”

Ook vanuit voetbaltechnisch oogpunt ziet Antwan een samensmelting van SDDL en VV Ravenstein wel zitten. “Neem nou de bekerwedstrijd tussen Ravenstein en ons van afgelopen week (2-1 overwinning voor SDDL). Als je dan ziet hoeveel kwaliteit er bij beide clubs op het veld staat. Ik denk dat wanneer je dat samenvoegt je daar een heel mooi team van kunt smeden.”
Het afgelopen seizoen eindigt SDDL als zesde in de vierde klasse H. Antwan: “Een mooi seizoen, waarin we lange tijd mee streden voor een plekje in de nacompetitie. Helaas ging het seizoen uiteindelijk als een nachtkaars uit. In de breedte waren we niet sterk genoeg. We hadden veertien of vijftien vierdeklasse-waardige spelers, dat is te weinig wanneer je met blessures en schorsingen te maken krijgt. Op die momenten kwamen we tekort.”
Ten opzichte van vorig jaar is SDDL twee spelers kwijtgeraakt. “Dirk Megens is gestopt en Tom van den Heuvel gaat in het tweede spelen. Met Sietze Suppers, Rik Schoenmaker, Ties van Aar en Frenco Wijnakker hebben we er echter vier goeie jonge spelers bij gekregen. Het streven is om wat stabieler te worden dan vorig seizoen. We waren toen dichtbij een periodetitel. Dit jaar willen we daar opnieuw voor gaan. Ik heb daar wel vertrouwen in. Wanneer we compleet zijn kunnen we met SDDL mooie dingen doen en van aansprekende tegenstanders winnen.”