SDDL pakt  1 punt in het paasweekend

SDDL pakt 1 punt in het paasweekend

29-3-2016

SDDL kan maar 1 punt laten bijschrijven uit de 2 wedstrijden die men speelde met Pasen. Tegen directe concurrent WEC werd het 2-2 op Paaszaterdag. Op Paasmaandag werd er met 3-1 verloren in de uitwedstrijd  tegen SES. Door dit resultaat veranderd er niet veel op de ranglijst.

SDDL – WEC

Op Paaszaterdag werd er om 17.00 uur afgetrapt in Demen. WEC was de tegenstander en er stonden grote belangen op het spel bij beide ploegen. Dit in verband met direct handhaven of spelen in de nacompetitie om op die manier in de 4e klasse te blijven. De eerste grote kans was voor SDDL, uit een scrimmage kon echter niet worden gescoord. Even later was het aan de andere kant wel raak. In de 16 meter werd een speler van WEC onreglementair afgestopt en dus een penalty. Pieter van de Sangen benutte dit buitenkansje en schoot WEC op voorsprong. 10 minuten later werd het zelfs 0-2 door Rob van de Ven. Een verre inworp werd onvoldoende weggewerkt en de rebound werd vervolgens goed ingeschoten. WEC leek op rozen te zitten, maar dit duurde maar even.  SDDL schakelde een tandje bij en kwam steeds beter in de wedstrijd. Eerst bracht de lat nog redding voor WEC, maar even later scoorde SDDL alsnog de aansluitingstreffer. Een vrije trap van 18 meter door Jordy de Loijer sloeg keihard onderkant lat tegen de touwen. SDDL leefde weer en ging op jacht naar de gelijkmaker.

De rust werd bereikt met een 1-2 stand, maar na de rust drukte SDDL meteen door. Een corner van de blauw-witte brigade werd door een WEC speler weggekopt. Deze kwam echter terecht voor de voeten van Daan Klievink die niet twijfelt en onberispelijk de gelijkmaker inschoot. Het spel golft hierna op en neer zonder dat er echt grote kansen ontstaan. In de allerlaatste minuut krijgt SDDL echter nog één grote kans via Ties Klievink. De keeper van WEC kan nog tenauwernood redding brengen op zijn schot waardoor de eindstand 2-2 wordt.

Met deze uitslag mag SDDL gematigd  tevreden zijn gezien de wedstrijd. Zeker gezien het feit dat men een 2-0 achterstand moest zien te herstellen. Het gat met WEC blijft hierdoor 5 punten en er zijn nog 6 wedstrijden te spelen. WEC had stiekem op meer gehoopt dan het ene puntje. Aanstaande zondag is het WHV-WEC en dan zal WEC een resultaat moeten behalen om de nacompetitie te kunnen ontlopen.

SDDL – WEC 2-2 (1-2). 12. Van de Sangen 0-1 (pen), 20. Van de Ven 0-2, 30. Jordy de Loijer 2-1, 54. Daan Klievink 2-2.

SES – SDDL

Op paasmaandag moest de Demense formatie van Antwan van Rijn op bezoek in Langenboom. SES was de ploeg in vorm, dus het beloofde een zware wedstrijd te worden. Al na 10  minuten kwam SES op een voorsprong. Een uittrap van de keeper werd, mede door de harde wind,  door de Demense verdediging verkeerd beoordeeld. Tijn Cuppen kon alleen doorlopen richting het Demense doel en scoorde beheerst de 1-0. Gaandeweg de eerste helft kreeg SDDL steeds meer de overhand en SES werd met de rug tegen de muur gezet. SDDL kreeg verschillende goede kansen op de gelijkmaker, maar het duurde tot de 35e minuut voordat Ties Klievink de Langenboomse keeper kon passeren in de korte hoek met een bekeken schuiver. Na deze fase was SES rijp voor de slachtbank. SES raakte het spoor helemaal bijster en een Demens doelpunt leek een kwestie van tijd. Schoten van afstand gingen net naast. De doelman van SES hield zijn ploeg op de been met enkele goede reddingen en was voor de rust onpasseerbaar. SDDL speelde een goede eerste helft en begon dan ook vol vertrouwen aan de 2e helft.

SES begon weer slordig aan de wedstrijd en SDDL was weer de betere ploeg. Kansen kon men echter bijna niet creëren.  Het breekpunt in de wedstrijd was de 70e minuut. SES kreeg een discutabele penalty voor een lichte overtreding net wel of net niet in het strafschopgebied. De scheidsrechter gaf toch een penalty en Gijs Bens scoorde de 2-1. SDDL probeerde het nog wel, maar kon het goede spel van het eerste uur nu niet meer op de mat leggen. SES kon rustig afwachten en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. 5 Minuten voor tijd was het Paul van Geffen die uit zo’n uitbraak de wedstrijd definitief besliste in Langenbooms voordeel.

Zeker het eerste uur speelde SDDL een prima wedstrijd en in grote gedeeltes was men duidelijk de betere als SES. Het was jammer dat SDDL na de gelijkmaker voor de rust niet nog eens kon scoren, want dat zat er in die fase zeker wel in. Na de rust zorgde de penalty voor de ommekeer in de wedstrijd waardoor men toch met lege handen naar Demen kon terug keren.

SES – SDDL 3-1 (1-1). 10. Tijn Cuppen 1-0, 35. T.Klievink 1-1, 67. (pen). Gijs Bens 2-1, 85. Paul van Geffen 3-1.