SDDL pakt 3 belangrijke punten

5-10-2015

Voor de eerste keer dit seizoen is SDDL er in geslaagd om een wedstrijd winnend af te sluiten in de competitie. In Demen werd er een belangrijke 3-1 overwinning geboekt tegen SCMH  uit Mariaheide. Door deze overwinning klimt SDDL naar de 9e plaats.

Zondag 4 oktober stond de belangrijke wedstrijd tegen SCMH op het programma. SCMH had net als SDDL nog geen wedstrijd gewonnen en in puntenaantal stonden beide ploegen gelijk. Beide ploegen konden een overwinning goed gebruiken gezien de stand op de ranglijst en daarom was het van belang om scherp en goed te beginnen. Juist in die beginfase legde SDDL de basis voor de overwinning. SDDL overklaste SCMH en in tegenstelling tot vorige wedstrijden werd er nu wel meteen gescoord. Jordy de Loijer was al na 7 minuten de maker van het eerste Demense doelpunt en voordat SCMH het wist lag de bal alweer in het netje. Dit keer was het Jacques de Vocht die scoorde. Binnen 10 minuten had SDDL al een comfortabele voorsprong te pakken en dat was natuurlijk een fikse tegenvaller voor de ploeg uit Mariaheide. Ook in het restant van de eerste helft bleef SDDL de bovenliggende partij. SCMH probeerde het wel maar kon nog geen vuist maken. Zodoende werd de rust bereikt met een 2-0 voorsprong.

Na de rust zag het er meteen anders uit. Via Van Asseldonk scoorde SCMH al in de 2e minuut de belangrijke aansluitingstreffer en SCMH ging op jacht naar de gelijkmaker. Het spel ging op en neer, maar toch kwam SDDL niet echt in de problemen. In de 71e minuut viel de uiteindelijke beslissing. Een fout in de verdediging van SCMH werd koelbloedig afgestraft door Ties Klievink. SCMH probeerde het nog wel, maar was niet in staat om de Demense doelman te passeren. Aangezien ook SDDL niet meer wist te scoren, bleef het bij een 3-1 overwinning voor SDDL.

Door deze terechte overwinning klimt SDDL naar de 9e plaats, terwijl SCMH door dit resultaat nu 12e staat en toch een beetje in de gevarenzone is gekomen. Komende zondag mag SDDL naar Wijbosch. WEC heeft maar 1 punt minder als SDDL en dus ook deze wedstrijd is er weer één met grote belangen voor beide clubs.

SDDL – SCMH 3-1 (2-0). 7. Jordy de Looijer 1-0, 10. Jaques de Vocht 2-0, 47. Carli van Asseldonk 2-1, 71. Ties Klievink 3-1