SDDL pakt weer belangrijke 3 punten

15-10-2019

SDDL heeft de derby tegen Herpinia winnend afgesloten. Op een zonovergoten sportpark ”De 5 Stromen” wist SDDL met 3-1 te winnen. Door deze overwinning doet de Demense ploeg ook goede zaken op de ranglijst. Met 9 punten uit 4 wedstrijden staat de blauw-witte brigade nu op een mooie gedeelde 2e plaats.

Vooraf was het duidelijk hoe alles er voor stond bij Herpinia. Herpinia stond 3 punten achter op SDDL en dus ging de ploeg uit Herpen voor de winst om zodoende op gelijke hoogte te komen. Een nieuwe nederlaag voor Herpinia betekende dat ze in de onderste regionen zouden blijven hangen en dat zou niet de gewenste start van de competitie zijn. SDDL daarentegen was de competitie  goed begonnen en keek vol vertrouwen al uit naar de derby.

Dan de wedstrijd. Herpinia liet er in het 1e kwartier geen gras over groeien en kwam sterk uit de startblokken. De verdediging van SDDL had in de beginfase de handen meer dan vol aan de Herpse spitsen. De eerste treffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Rick Staassen kapte en draaide en zijn inzet verdween in het Demense doel tot grote vreugde van alles wat Herpinia was. Herpinia wou snel doorpakken, maar dat lukte echter niet. Integendeel zelfs, het was SDDL die al vrij snel weer de gelijkmaker aantekende. Een diepe bal achter de Herpse verdediging werd op de juiste waarde geschat door Jordy de Looijer. Hij kon doorlopen tot 5 meter voor de achterlijn en gaf van daaruit een scherpe voorzet over de grond naar de goed meegelopen Sietse Suppers. Op het allerlaatste moment kon een verdediger zijn voet nog tegen de bal krijgen maar die verdween echter wel in zijn eigen doel. De stand stond weer gelijk en daarna ging de wedstrijd op en neer met 2 ploegen die probeerden om wel op de aanval te spelen. Kort voor rust leek SDDL op voorsprong te komen, maar de treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Na rust was SDDL net iets sterker en werd Herpinia iets terug gedrongen. De kansen die de ploegen kregen werden goed gepareerd door beide keepers. Vanwege een blessure van de vaste keeper stond Tim vd Coolwijk nu op doel bij SDDL en dat deed hij naar behoren. De wedstrijd werd na een uur spelen iets rommeliger, de scheidsrechter liet het af en toe iets te veel lopen en dat resulteerde weer in commentaar van beide kanten. Gevolg was een paar gele kaarten en ook het voetbal kwam dit niet ten goede. Bij een opstootje later in de wedstrijd werd er een speler van Herpinia en een speler van SDDL zelfs uit het veld gestuurd als gevolg van een 2e gele kaart voor beiden. Toch was  het SDDL die in de 70e minuut op voorsprong kwam. Kevin Bens won het duel van zijn tegenstander en speelde de geheel vrijstaande Frenk Zegers in. Deze liep door richting de achterlijn en vanuit zijn ooghoek zag hij Ties Klievink naar de 1e paal komen. Zijn voorzet was precies op maat en werd schitterend ingeschoten door dezelfde Ties Klievink. Dit betekende dat Herpinia nog meer ten aanval moest trekken om de wedstrijd weer in evenwicht te krijgen. Er kwamen wel wat kleine kansjes aan beide kanten, maar deze troffen allemaal geen doel. 5 Minuten voor tijd zette SDDL zijn laatste wissel in en dat bleek meteen een gouden ingreep van Antwan van Rijn. Koud in het veld was het invaller Marijn Maas die met zijn 1e balcontact het net deed trillen door een afvallende bal zeer beheerst binnen te tikken. Dit betekende ook meteen de genadeklap voor Herpinia.

Alles samen weer de 3e overwinning in het nog prille seizoen. In een gelijk opgaande wedstrijd was Herpinia vooral sterker in de beginfase en de score werd toen ook geopend. Hierna kwam de wedstrijd meer in evenwicht en SDDL kwam op gelijke hoogte door een eigen doelpunt. In de 2e helft was SDDL weer wat sterker en na de 2-1 van Ties Klievink was het uiteindelijk invaller Marijn Maas die Herpinia de genadeklap gaf. Door dit resultaat draait SDDL goed mee in deze klasse en blijft Herpinia hangen in de onderste regionen. Voor Herpinia staat volgende week alweer een derby op het programma als VVR naar Herpen komt. SDDL speelt komende zondag thuis tegen Boskant en zal de ingezette lijn weer willen voortzetten.

SDDL-Herpinia 3-1 (1-1): 6. Rick Staassen (0-1), 15. Eigen doelpunt (1-1), 67. Ties Klievink (2-1), 87. Marijn Maas (3-1).