SDDL verliest kansloos tegen Avesteyn

29-10-2018

SDDL heeft tegen Avesteyn een ruime nederlaag geleden. De 4-0 uitslag had zelfs nog hoger uit kunnen vallen, maar dit bleef SDDL gelukkig bespaard. Door dit resultaat blijft Avesteyn koploper en zakt SDDL richting de middenmoot.

Een gehavend SDDL moest aantreden tegen koploper Avesteyn en wist dat het een zware wedstrijd voor de boeg had. De gastheren wilden natuurlijk de koppositie behouden en dat betekende dat er gewonnen moest worden. En vanaf het begin was het Avesteyn die de toon zette en SDDL geen kans gaf om in hun spel te komen. SDDL kon zich in de beginfase alleen maar beperken tot verdedigen en kwam maar niet tot een vlot lopende aanval. Het was eigenlijk gewoon wachten tot het eerste doelpunt zou vallen. Na al een paar kansen gemist te hebben was het in de 17e minuut raak voor Avesteyn. Een scherpe voorzet werd door de Avesteynse aanval op waarde geschat en het was Dries Heerkens die vanaf een paar meter afstand ongehinderd binnen kon koppen. De gewenste voorsprong was daar en Avesteyn ging meteen op zoek naar de 2e treffer. Daartoe kreeg het wel wat kansen, maar deze werden niet benut. In de hele 1e helft was SDDL misschien op 2 of 3 vlot lopende aanvallen te betrappen en de keeper van Avesteyn hoefde niet handelend op te treden. In een notedop geeft dit weer hoe het spel was van Demense zijde voor de rust.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. SDDL moest vooral tegen houden en hopen dat de paar kansen die altijd wel komen zouden leiden tot de felbegeerde gelijkmaker. Een minuut of 10 na de rust kon ook deze theorie weer de prullenbak in omdat Joost van Vugt de 2-0 liet noteren. SDDL bleef aanvallend machteloos en de wedstrijd was vanaf dat moment eigenlijk al gespeeld. Door verdedigingsfouten werd het zelfs nog 3-0 en 4-0 en een grotere nederlaag dreigde. Gelukkig werd de score niet meer verder opgevoerd en zodoende bleef het bij 4-0.

Een ruime nederlaag die nog niet eens geflatterd was ook. SDDL kon in deze wedstrijd geen potten breken en Avesteyn had een makkelijke middag. Door blessures miste SDDL een paar belangrijke spelers en dat liet zich voelen. Avesteyn speelde nog niet eens zo’n geweldige wedstrijd, maar SDDL liet te weinig zien. Het werd amper gevaarlijk en eigenlijk liep de Demense ploeg constant achter de feiten aan en kon het geen seconde aanspraak maken voor de overwinning. Met 10 punten staat SDDL er nog steeds niet slecht voor, maar de komende weken is het zaak dat er her en der weer punten worden gepakt. En wat is er nou mooier om daar het komend weekend weer mee te beginnen. Naaste buur VVR komt op bezoek en dat wordt weer een echte derby zoals die al in geen jaren meer heeft plaatsgevonden.

Avesteyn-SDDL 4-0 (1-0): 17. Dries Heerkens (1-0), 52. Joost van Vugt (2-0), 58. Stan Bosch (3-0), 63. Joost van Vugt (4-0).