SDDL verliest laatste wedstrijd voor de winterstop

14-12-2015

SDDL is er niet in geslaagd om de laatste wedstrijd voor de winterstop met een overwinning af te sluiten. Tegen het hoog geklasseerde Fc Schadewijk werd een 0-3 nederlaag geleden. Fc Schadewijk was de ploeg met het meeste balbezit, maar SDDL had zeker net zo veel kansen als Fc Schadewijk.

Fc Schadewijk kwam maar met één doel naar Demen en dat was de 3 punten mee terug nemen naar Oss. Fc Schadewijk is in een spannende strijd verwikkeld met Berghem Sport. Allebei de ploegen hadden vooraf aan deze speelronde 29 punten en gezien de stand op de ranglijst kon de Osse ploeg zich eigenlijk geen puntverlies permitteren. SDDL daarentegen hoopte op een stuntje. De laatste jaren is SDDL voor Fc Schadewijk een lastige tegenstander en dat was iets waar SDDL hoop uit kon putten. Het werd al snel duidelijk wat voor een wedstrijd het zou gaan worden. SDDL speelde compact en liet het balbezit aan Fc Schadewijk. Fc Schadewijk was veelal in balbezit, maar toch had men moeite om kansen te creëren. SDDL kwam er sporadisch uit, maar was in de beginfase ook nauwelijks gevaarlijk. Het duurde eigenlijk tot de 40e minuut voordat de wedstrijd een beetje los kwam. Een gevaarlijk indraaiende vrije trap vanaf de zijkant door Mitch Gielis verdween in de uiterste hoek zonder dat iemand de bal had aangeraakt. In de laatste paar minuten van de eerste helft gebeurde er niks meer zodat de rust werd bereikt met een 0-1 stand.

Na de rust moest SDDL aanvallender gaan spelen en dit kwam de wedstrijd ten goede. Het spel ging iets meer op en neer en ook SDDL kreeg enkele kansen die niet werden benut. Maar in plaats van 1-1 werd het in de 73e minuut  0-2 door een prachtige goal van Tom Vos. Vanuit de draai schoot hij de bal onhoudbaar met een prachtige boog achter de kansloze keeper van SDDL.  Met nog een kwartier te spelen werd het een moeilijk verhaal voor SDDL om deze achterstand nog ongedaan te maken. Er waren wel wat mogelijkheden, maar de echte overtuiging ontbrak. Toen Tom Vos 6 minuten voor tijd ook nog de 0-3 liet aantekenen was de wedstrijd gespeeld. SDDL kreeg nog 2 levensgrote kansen, maar zelfs een penalty werd door SDDL niet benut.

SDDL leed tegen Fc Schadewijk een ietwat geflatteerde 0-3 nederlaag. SDDL speelde in de 1e helft gedisciplineerd en kon tot aan de 40e minuut het spel van Fc Schadewijk goed ontregelen. De echte overtuiging, die er vorige week nog wel was, ontbrak. Na de rust moest SDDL meer druk naar voren geven. Dit leverde wel wat mogelijkheden op, maar de scherpte was er niet. En als je zelf niet scoort tegen Fc Schadewijk, dan wordt het bijna een onmogelijke opgave om zelfs maar een punt te pakken. Fc Schadewijk liep uit naar 0-3 en SDDL liet een paar uitgelezen mogelijkheden onbenut om nog iets aan de stand te veranderen. Al met al toch wel een terechte overwinning voor de Osse ploeg. SDDL was niet scherp genoeg en de echte overtuiging was er ogenschijnlijk niet. Gezien het aantal kansen deed SDDL niet eens zoveel onder voor Fc Schadewijk, maar daar waar Fc Schadewijk wel wist te scoren, lukte de Demense ploeg dat niet.

SDDL – FC Schadewijk 0-3 (0-1). 40. Mitch Gielis 0-1, 73. Vos 0-2, 84. Vos 0-3. Bijz.: T. Klievink (SDDL) mist penalty in 85e minuut.