SDDL verliest tumultueus duel in Reek

31-10-2016

In een op zijn zachts gezegd zeer merkwaardige wedstrijd is SDDL er niet in geslaagd om punten mee te nemen uit Reek. Tegen Achilles Reek leed de ploeg een 2-1 nederlaag en daardoor zakt SDDL steeds verder op de ranglijst. Bij een 1-1 stand werd de wedstrijd gestaakt, maar na een afkoelingsperiode van een kwartier werd de wedstrijd alsnog uitgespeeld.

Voor aanvang van de wedstrijd was het duidelijk dat er voor beide ploegen veel op het spel stond. Achilles Reek kon de punten goed gebruiken om weg te geraken uit de degradatiezone, terwijl SDDL veilig kon klimmen naar de middenmoot, ver weg van de degradatiezone. In het begin van de wedstrijd was SDDL het beter voetballende team en de eerste kans was voor Daan Klievink die de lat toucheerde. Een paar minuten later was het alsnog raak door dezelfde Daan Klievink, die vanaf 16 meter de bal mooi de hoek inkrulde. Lang kon SDDL niet genieten van de voorsprong want binnen een paar minuten werd de stand weer gelijk getrokken. Een makkelijk gegeven penalty werd benut door Menno Meijer. Dus na een kwartier was het 1-1 en tot aan de rust ging het spel op en neer. SDDL probeerde te voetballen, maar door de felheid van Achilles Reek kwam de Demense ploeg maar niet in hun spel. Wel vielen er voor de rust een paar gele kaarten aan Demense zijde en dit zou grote gevolgen krijgen voor deze wedstrijd.

In de beginfase na de rust hetzelfde spelbeeld. SDDL was niet bij machte om Achilles Reek onder druk te zetten en Achilles Reek bleef vechten voor elke meter. Een kwartier na de rust kantelde de wedstrijd. Nadat Frenk Zegers voor de rust een onterechte en gemakkelijk gegeven gele kaart had gekregen, kreeg hij zijn 2e ( overigens geheel terecht deze keer) gele kaart na een te harde tackle. Gevolg was een rode kaart en SDDL moest verder met 10 spelers. Een paar minuten later werd het nog erger. Jacques de Vocht kreeg na een overtreding meteen rood en dat betekende dat SDDL met 9 spelers verder moest. Het werd even onrustig rond en in het veld, er werd wat geroepen langs de kant en daarop besloot de scheidsrechter om de wedstrijd te staken. Wat er vervolgens gebeurde, is uniek te noemen. De echte diehard supporters die de ploeg al vijftig jaar op de voet volgen hadden dit nog nooit meegemaakt. De scheidsrechter wilde de wedstrijd uitspelen op 2 wel heel aparte voorwaarden. De eerste was dat alle supporters van SDDL het sportterrein zouden verlaten en de tweede dat alle supporters van Achilles Reek de wedstrijd zouden volgen vanuit de kantine. Dus langs de lijn was geen supporter meer te bekennen, maar het was wel merkwaardig dat de weggestuurde spelers als enige langs de dug-out mochten toekijken. Er waren nog 20 minuten te spelen en met een spookachtig decor werd de wedstrijd weer hervat. Met 9 spelers kreeg SDDL het moeilijker en in de 80e minuut kwam Achilles Reek op voorsprong. Een hoge bal werd slecht verwerkt door de Demense verdediging en de afgeslagen bal werd tot doelpunt gepromoveerd door Bas Linders. SDDL schiet hierna nog een keer op de lat en een kopbal wordt knap gered door de doelman van Achilles Reek.  Toch weet SDDL niet meer te scoren en aan het einde van deze tumultueuze wedstrijd staat SDDL met lege handen.

De laatste 3 wedstrijden leverden geen punten op voor SDDL en dat terwijl er in alle 3 de wedstrijden wel degelijk kansen waren. Met een paar punten meer sta je er goed voor, maar daar koop je natuurlijk niks voor. Ook in de wedstrijd tegen Achilles Reek had een puntendeling de verhoudingen beter weergegeven. Maar door de 2 rode kaarten werd de wedstrijd compleet op zijn kop gezet. Tot overmaat van ramp scoort Achilles Reek de winnende treffer uit een fout van SDDL. Het was duidelijk dat de scheidsrechter een grote stempel op de wedstrijd drukte, maar SDDL mocht dit verlies zich ook zelf aanrekenen door een paar domme overtredingen op verkeerde momenten. De laatste wedstrijden zit SDDL in de hoek waar de klappen vallen en daar moet men snel uit zien te komen. Het komende weekend is men vrij en daarna wordt de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen Hapse boys.

Achilles Reek – SDDL 2-1 (1-1). 10. D. Klievink 0-1, 14. Meijer (pen.) 1-1, 80. Linders 2-1. Rood: J. de Vocht (SDDL), F. Zegers (SDDL)