SDDL verliest van Cito

14-9-2015

SDDL blijft ook na de 2e competitieronde puntloos. In de thuiswedstrijd tegen Cito werd een 3-1 nederlaag geleden. Younesse Ettahouri was de grote man bij de gasten uit Oss door alle 3 de doelpunten voor zijn rekening te nemen.

In het 1e half uur was er niet veel te beleven op ”Sportpark De Vijf Stromen”. Beide ploegen speelden matig en er gebeurde niet al te veel. Hierna kwam de wedstrijd wat meer tot leven. Het tempo ging iets omhoog en Cito kwam beter in de wedstrijd. Dit resulteerde al vrij snel in een 1-0 voorsprong voor Cito. Een mooie aanval over de rechterflank werd koelbloedig afgemaakt door Ettahouri. SDDL moest nu iets gaan doen en wou voor de rust nog op gelijke hoogte komen. En 3 minuten voor de rust lukte dat inderdaad ook. SDDL kreeg een terechte penalty wegens vasthouden in de 16 meter. Daan Klievink wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde onhoudbaar. Dit was tevens ook de ruststand.

Na de rust werd de wedstrijd heel anders als voor de rust. Cito kwam flitsend uit de startblokken en scoorde binnen 2 minuten door alweer Younesse Ettahouri. Cito nam dus een 2-1 voorsprong en SDDL moest weer in de achtervolging. Werd dit voor de rust meteen weer gelijk getrokken, na de rust slaagde SDDL daar niet meer in. Cito bleef de bovenliggende partij die beter combineerde en het betere voetbal liet zien. Vooral aanvallend heeft Cito veel kwaliteit en daarmee gaan nog veel verdedigingen het moeilijk krijgen. Eén van die spitsen is Ettahouri die 10 minuten voor tijd met een mooi geplaatst schot zorgde voor een 3-1 voorsprong. Door dit doelpunt was de wedstrijd definitief gespeeld en Cito kon het relatief makkelijk uitspelen.

Had men vorige week nog een punt kunnen pakken tegen NLC ’03, tegen Cito zat dit er niet in. Cito heeft meer spelers met individuele kwaliteiten als SDDL. Dit kwam zeker in de 2e helft tot uiting want na de snelle voorsprong was Cito duidelijk de betere ploeg. SDDL hanteerde ook te vaak de lange, hoge bal, maar Cito heerste in de lucht. Op pure snelheid was de Osse verdediging wel kwetsbaarder, maar daar kon SDDL geen gebruik van maken. Zodoende bleef Cito makkelijk overeind en nam het zeer verdiend de punten mee naar huis.

Statistieken SDDL – Cito 1-3 (1-1). 33. Ettahouri 0-1, 42. D. Klievink (pen.) 1-1, 46. Ettahouri 1-2, 80. Ettahouri 1-3.